Ulkomaalaistaustaisia miehiä otettiin kiinni epäiltynä lapsen törkeästä raiskauksesta: Poliisin operaatio kohdistui taloon, jonka ympärillä elämä on ollut rauhatonta – "Ikkunasta katsoin ulos ja ihmettelin, mitä siellä tapahtuu"

0:35
MTV paikalla: Roihuvuorelaistaloon tehtiin poliisioperaatio lauantai-iltana

Poliisi otti Itä-Helsingissä lauantai-iltana kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Poliisin kiinnioton tiedetään tapahtuneen Roihuvuoressa myöhään lauantai-iltana.

MTV haastatteli lähistöllä asuvaa naista, joka ihmetteli vilkkuvia valoja tapahtumapaikalla lauantai-iltana noin kello 23:n aikaan.

– Ikkunasta katsoin ja ihmettelin, että mitä siellä tapahtuu. Molemmilla puolilla tietä oli poliisiautoja. Mietin, että onko siellä tulipalo vai mikä siellä on, nainen kertoo.

Hän kertoo nähneensä, että poliisi otti tilanteessa auton kyytiin ainakin yhden henkilön. 

Monta kymmentä vuotta alueella asustanut nainen kertoo Roihuvuoren olevan rauhallinen paikka asua. Elämä kyseisen talon ympärillä on ollut hänen mukaansa viime aikoina kuitenkin suhteellisen levotonta.

– Siellä vihelletään ja viskellään ikkunoista ja parvekkeilta avaimia. Silloinhan siellä täytyy liikkua myös paljon sellaisia, jotka ei ole edes talon asukkaita, nainen kertoo.

Nainen kertoo tuntevansa talon hyvin. Hän kertoo, että talossa asuu paljon ulkomaalaistaustaisia ja sen koostuvan lähinnä pienistä yksiöistä. 

Poliisi ei paljasta operaation yksityiskohtia

Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut juurikaan operaation yksityiskohdista. Poliisi ei ole myöskään kommentoinut epäiltyjen miesten ikää tai tekivätkö kiinniotetut vastarintaa.

Suomen rikoslaissa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö kohdistuu alle 16-vuotiaisiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja