Ulkomaalaisnaiselle turhaan turvapalveluita: Securitaksen ex-turvallisuuspäällikön rikosjuttu voi laajentua – poliisi epäilee kolmen miljoonan euron vahinkoja

2:07
Securitaksen entisen turvallisuuspäällikköön ja sosiaalitoimen virkamieheen liittyvä rikoskokonaisuus voi paisua. Katso aiheesta lisää tästä!

MTV Uutisten tietojen mukaan Securitaksen entiseen turvallisuuspäällikköön ja sosiaalitoimen virkamieheen kohdistuva rikosepäily voi vielä laajentua ja mahdollisia epäiltyjä voi tulla lisääkin. Asiaa tutkitaan laajana petos- ja virkarikoskokonaisuutena

Entisen turvallisuuspäällikön uskotaan liittyvän miljoonahuijaukseen, jossa turvallisuuspalveluja rahoitettiin sosiaalitoimelta petoksella saaduilla rahoilla. Poliisi on kertonut vyyhdin aiheuttaneen huomattavaa taloudellista vahinkoa.

Poliisi epäilee, että epäillyillä rikoksilla olisi aiheutettu jopa noin kolmen miljoonan euron suuruinen vahinko.

Epäilyjen mukaan sosiaalitoimea erehdytettiin

Rikosjutun keskiössä on kunniaväkivalta- ja pakkoavioliittotapaus, jota poliisikin on selvittänyt. Miehen epäillään erehdyttäneen sosiaalitoimea ja hakeneen suuren määrän avustuksia turvapalveluiden rahoittamiseksi.

Rikosepäilyn perusteella turvapalveluita on järjestetty turhaan ulkomaalaisnaiselle. MTV Uutisten tietojen mukaan naiselle oli järjestetty 24/7-vartiointi. Henkilöä oli suojeltu tältä uhalta noin vuoden ajan.

MTV Uutisten tietojen mukaan Securitaksen entinen turvallisuuspomo oli luonut uhkakuvaa naisen ex-miehestä, jolla olisi kytköksiä terroristijärjestö Isisiin liittyviin henkilöihin.

Muun muassa tästä syystä ulkomaalaistaustaiselle naiselle järjestettiin ympärivuorokautista vartiointia, mikä on yksityishenkilön ollessa kyseessä hyvin poikkeuksellista. MTV Uutisten tietojen mukaan naisen olinpaikkaa oli myös vaihdeltu naisen suojelun tarpeeseen vedoten.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisitutkinnassa on kuitenkin tullut ilmi, että uhka on ollut aiheeton.

Sosiaalitoimi maksoi kaikista näistä turvapalveluista Securitakselle.

Tavoiteltiinko taloudellista etua?

MTV Uutisten tietojen mukaan ex-turvallisuuspäällikkö olisi tavoitellut asiassa henkilökohtaista taloudellista etua. Poliisi selvittää myös sitä, ovatko entinen turvallisuuspäällikkö ja sosiaalitoimen virkamies toimineet asiassa yksissä tuumin rikoksia tehdessään.  

Entinen turvallisuuspäällikkö kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Poliisin mukaan rikostutkinta tulee kestämään kuukausia ja se voi vielä laajentua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja