Mainos

Ulkomaalaiset toimittajat Suomen vaaleista: Kaikkien poliitikkojen pitäisi olla varpaillaan

Suomen eduskuntavaalit ovat kiinnostaneet myös ulkomailla. Erityisesti tapetilla olivat perussuomalaiset, joiden menestystä ulkomaiset toimittajat arvioivat MTV3:n uutisille.

Musiikkitalon vaalitilaisuudessa ollut Ruotsin TV4:n toimittaja arvioi että kyseessä olivat erikoisimmat vaalit, joita hän on seurannut. Hän oli myös yllättynyt siitä, että muut suomalaiset puolueet ottavat perussuomalaiset niin hyvin vastaan.

Venäläistoimittajat totesivat puolestaan perussuomalaisten tuoneen väriä vaaleihin.

– Perussuomalaiset ovat hyvin aktiivisia. Suomalaiset ovat yleensä hyvin hiljaisia, mutta näissä vaaleissa on tullut jotain meininkiä, uutistoimisto Itar-Tassin toimittajat arvioivat.

Suomen vaaleista uutisoitiin myös Kiinassa. Kiinalaistoimittajia eivät kuitenkaan kiinnostaneet varsinaisesti perussuomalaiset, vaan he halusivat kertoa Kiinaan demokraattisesta vaaliprosessista ylipäätään.

He toteisivat perussuomalaisista kuitenkin sen verran, että nämä kertovat suoraan mitä ajattelevat.

Paikalla ollut saksalaistoimittaja uskoi, että perussuomalaiset joutuvat tinkimään EU-näkemyksistään hallitukseen päätyessään.

Timo Soini ja perussuomalaiset eivät voi vetää hallituksessa niin tiukkaa EU-vastaista linjaa, vaan heidän on annettava periksi.

Saksalaistoimittaja piti kuitenkin Suomen vaalitapahtumia merkittävinä.

– Nyt on jotain tapahtumassa ja kaikkien poliitikkojen pitäisi olla varpaillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.