Uimahallikohu sen kun jatkuu: Nyt tutkintapyyntöä harkitsee myös suivaantunut salolaisvaltuutettu itse – "Valitus pistetään ö-mappiin"

Salolaisessa uimahallissa tapahtunut roiskesaaga ottaa jälleen lisää kierroksia. 

MTV Uutiset kertoi eilen, että Salon kaupunginhallitus esittää ensi viikolla kaupunginvaltuustolle tutkintapyynnön tekemistä valtuutettu Jaana Haapasalon (sit.) toimista paikallisessa uimahallissa.

Tänään Haapasalo kertoo MTV Uutisille, miksi hän vastaavaasti valmistelee omaa tutkintapyyntöä poliisille.

Kilpauimari ei olisi saanut räiskyttää vettä

Tapauksen taustat ovat Haapasalon viimeheinäkuisessa vierailussa Salon uimahallissa, jossa kilpauimari oli räiskyttänyt kaupunginvaltuutetun päälle vettä.

Haapasalon kritisoitua uimaria selvittelyyn kutsuttiin mukaan uimavalvoja, jonka kanssa Haapasalolla meni kuvainnollisesti sukset ristiin. Tapaus yltyi lopulta pisteeseen, jossa Haapasalo vaati kaupungilta 500 euron korvauksia.

Kaupunki ei tähän suostunut, mutta Haapasalo sai kuitenkin rahansa, nimittäin sijoittajamiljonääri Kim Väisäseltä

Valtuutetun puheet halutaan selvittää

Kaupunginvaltuustossa nyt puitava asia liittyy Haapasalon ja uimavalvojan väliseen konfliktiin.

Haapasalon kertoman mukaan hän ilmoitti uimahallissa aikovansa valittaa uimavalvojan toiminnasta. Uimavalvoja itse oli sen jälkeen tehnyt Haapasalosta työsuojeluilmoituksen, jonka mukaan Haapasalo olisi uhannut tätä potkuilla.

Haapasalo ei kiistää työsuojeluilmoitukseen kirjatut seikat. Hän toteaa, että hänellä ei olisi ollut edes mahdollisuutta järjestää kenellekään potkuja.

Haapasaloon harkitaan kohdistettavan tutkintapyyntöä sen vuoksi, koska hänen uskotaan käyttäneen asiassa väärin luottamusasemaansa. Haapasalo taas korostaa asioineensa uimahallissa maksavana asiakkaana, ei valtuutettuna.

– Ihan kuin valtuutettu ei voisi olla tavallisena asiakkaana palveluissa ja valittaa saamastaan palvelusta. Ei muidenkaan asiakkaiden asioita oteta kaupunginhallituksen listalle, Haapasalo kritisoi.

Muotoilee omaa tutkintapyyntöään

Haapasalo syyttää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivosta virheellisestä toiminnasta puheenjohtajan otettua käsiteltäväksi häntä koskevan asian.

– Hänen ei olisi pitänyt ottaa asiaa käsittelylistalle, koska kyse ei ollut toiminnasta luottamushenkilönä, hän toteaa.

Haapasalo näkee tapauksessa myös kunnianloukkauksen piirteitä, sillä hänestä esityslistalla vihjataan hänen syyllistyneen toimissaan rikokseen.

Haapasalo kertoo vielä muotoilevansa omaa tutkintapyyntöään poliisille.

"Valitus pistetään ö-mappiin"

Haapasalo kertoo olevansa yhä tyytymätön uimahallissa saamaansa palveluun ja olevansa sitä mieltä, että kaupungin hallinnossa asiakkaan ääni jää piiloon. Hän myös katsoo, ettei hänen tekemäänsä valitusta uimahallihenkilökunnan töykeäksi koetusta toiminnasta käsitelty asiallisesti.

– Voi vain kuvitella, miten monet asiakkaat joutuvat samanlaiseen tilanteeseen. Valitus pistetään ö-mappiin eikä sitä oteta vakavasti.

– Tämä on aika vakavakin piirre kaupungin hallintokulttuurissa.

Haapasalo uskoo myös, että osa hänen saamastaan kohtelusta johtuu hänen luottamustehtävästään kaupunginvaltuustossa.

– Voi olla tarve vähän näpäyttääkin kaupunginvaltuutettua, hän pohtii.

5:37
Asiantuntija kertoo tällä videolla siitä, millaiset paikat ovat uimahallissa ovat vaarallisimpia lapsille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja