500 euron uimahallikohu ei ota laantuakseen – nyt roiskeista kimmastuneen salolaisvaltuutetun toimista halutaan poliisitutkinta

Salon kaupunginhallitus esittää ensi maanantaina kaupunginvaltuustolle, että se tekee tutkintapyynnön valtuutettu Jaana Haapasalon (sit.) toimista uimahallissa. Myös Haapasalo harkitsee rikosilmoituksen tekemistä. 

Koko jupakka sai alkunsa viime vuoden heinäkuussa Salon uimahallissa, kun Haapasalo oli saanut viereistä rataa perhosta uineen kilpauimarin roiskeet päällensä ja vetänyt vedet keuhkoihinsa.

Kaupunginvaltuutettu huomautti uimarille asiasta omien sanojensa mukaan ystävällisesti ja hienotunteisesti, mutta saanut itse uima-altaasta noustuaan uimavalvojalta "puhuttelun". 

Haapasalo vaati kaupungilta 500 euron korvauksia. Kaupunki ei tähän suostunut, mutta lopulta korvauksen maksoi miljonääri Kim Väisänen.

Asia päätymässä poliisille

Nyt asia on jälleen esillä ja päätymässä myös poliisin tutkittavaksi. Salon kaupunginhallitus aikoo esittää ensi maanantaina, että kaupunginvaltuusto tekee asiasta tutkintapyynnön poliisille. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Salon Seudun Sanomat.

Uimavalvoja teki Haapasalosta työsuojeluilmoituksen, jonka mukaan valtuutettu uhkasi häntä potkuilla. Haapasalo on kiistänyt tämän.

– Potkujen hoitamisesta tai järjestämisestä en puhunut mitään, mutta uimavalvoja on saattanut näin tulkita, Haapasalo kertoo kaupunginhallitukselle toimittamassa selityksessään.

Kaupunginhallitus toteaa, että mikäli valtuutettu on asemaansa vedoten kyseenalaistanut työntekijän työsuhteen jatkumisen, valtuutettu on syyllistynyt virheelliseen menettelyyn luottamustoimessa, mikä saattaa täyttää rikoksen tunnusmerkit. Tästä syystä kaupunginhallitus pyytää kaupunginvaltuustoa tekemään asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Turun Sanomille Haapasalo kertoo kokevansa vihjailut kunnianloukkauksena. Lehden mukaan hän syyttää erityisesti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivosta.

– Tutkintapyyntö on vielä muotoilematta, mutta siinä täytyy pohtia myös virkavelvollisuuden rikkomista eri näkökulmista, Haapasalo toteaa Turun Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat