Uberia vastaan nostettu ryhmäkanne – liikuntarajoitteisille ei aina pystytä takaamaan kyytiä

Liikuntarajoitteiset ovat nostaneet ryhmäkanteen kuljetuspalvelu Uberia vastaan, koska yhtiöllä ei ole tarpeeksi ajoneuvoja pyörätuolia käyttävien asiakkaiden tarpeisiin.

Uber on haastettu Yhdysvalloissa oikeuteen kyvyttömyydestään palvella liikuntarajoitteisia siitäkin huolimatta, että yrityksellä on hankkeita pyörätuolia tarvitsevien palvelemiseksi.

Kanteita on aikaisemmin nostettu eri puolilla Yhdysvaltoja, mutta nyt liikuntarajoitteisten oikeuksia ajava DRA-järjestö on nostanut ryhmäkanteen kyydityspalvelua vastaan. Kanteeseen on osallistumassa laaja joukko liikuntarajoitteisten järjestöjä ja liikuntarajoitteisia yksityishenkilöitä New Yorkissa.

DRA:n mukaan Uberin palvelut ovat 99,9 prosenttisesti liikuntarajoitteisten tavoittamattomissa.

Ryhmäkanteen mukaan liikuntarajoitteiset on unohdettu täysin vaikka Uberin toiminta on kasvanut eksponentiaalisesti New Yorkissa. DRA:n mukaan Uberilla on arviolta 58 000 ajoneuvoa käytössä koko New Yorkissa, mutta alle sadassa niistä on hissi tai ramppi pyörätuolia tai muita liikkumiseen avuksi tarvittavaa laitetta varten.

Järjestö huomauttaa, että yhtälailla kaupungin taksit, linja-autot ja metro ovat heille käyttökelvottomia. Uber voisikin hyödyttää liikuntarajoitteisia, jos yhtiö vain olisi halukas lisäämään heille sopivia ajoneuvoja.

Ryhmäkanteen asianomistajat eivät hae Uberilta kuitenkaan korvauksia. Kanteen tarkoituksena onkin saada tasa-arvoinen pääsy Uberin palveluihin.

Uberin edustaja on kommentoinut ryhmäkannetta toteamalla, että yhtiö on jatkuvasti lisännyt palvelunsa saatavuutta kaikille mahdollisille kyytiä tarvitseville, myös liikuntarajoitteisille.

– Vaikka meillä onkin vielä paljon työtä palvelun parantamiseksi, pyrimme jatkossa tarjoamaan edullista ja luotettavaa kuljetusta myös heille, jotka käyttävät pyörätuolia, Uber kertoo tiedotteessaan.

Lähde: Engadget


---

1:12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja