Tuttu Juttu Show palaa uusin jaksoin – juontaja Timo Koivusalo paljastaa, miksi 90-luvun rakastetuimpiin kuuluva formaatti toimii yhä

0:43
Timo Koivusalo esitti Tuttu Juttu Show'ssa härskin kysymyksen: Saara Aallon ja manageripuolison suhteesta intiimi paljastus

Juontaja Timo Koivusalo paljastaa, missä suositun Tuttu Juttu Show’n salaisuus piilee.

Tuttu Juttu Show palaa lokakuussa ruutuihin uusin jaksoin. Mukana on tuttuun tapaan julkkispareja ja aivan tavallisia suomalaisia pariskuntia. Timo Koivusalon ja Susanna Laineen luotsaamassa ohjelmassa selvitetään hauskojen kysymysten avulla, kuinka hyvin pariskunnat todella tuntevat toisensa.

Koivusalo isännöi rakastettua ohjelmaa jo 1990-luvulla Joel Hallikaisen kanssa ja hänellä on veikkauksensa siihen, miksi Tuttu Juttu Show toimii televisiossa vielä 2020-luvullakin.

– Ihmissuhteet ja parisuhteet ovat aiheena ikuinen: kaikki pystyvät samaistumaan siihen ja leikkimään samaa leikkiä myös kotisohvalla, Koivusalo pohti MTV Uutisten haastattelussa. 

Tuttu Juttu palasi ruutuihin 17 vuoden tauon jälkeen viime syksynä. Koivusalo muistelee yllättyneensä siitä, että vuosien tauosta huolimatta tuttu tunne palasi heti, kun hän istui haastattelujakkaralle.

– Ihan kuin ei olisi poissa ollutkaan! Ohjelman perussapluuna on niin vahva, vankka ja selkeä, että siihen on hyvä ja turvallinen nojata, hän pohtii, vaikka myöntää samaan hengenvetoon, että maailma on muuttunut ohjelman alkuajoista ja se myös näkyy ainakin jossain määrin.

– Paljon on ollut mukana pariskuntia, jotka ovat esimerkiksi tavanneet Tinderissä. Uusi maailma, mutta juontaja on vaan vanha dinosaurus, hän nauraa.

Monia 90-luvun suosikkiohjelmia on viime vuosina toteutettu televisiossa uudestaan, mutta kokeilut ovat usein loppuneet ensimmäiseen kauteen. Koivusalo uskoo, että myös tutun sapluunan vaaliminen on yksi tekijä, miksi Tuttu Juttu Show on kestänyt aikaa.

– Monesti ehkä tehdään muutoksia, ja se tunnelma ja henki muuttuu täysin toiseksi, kun yritetään modernisoida ohjelmaa, hän arvelee.

Koivusalon mukaan ohjelman suola on se, ettei käsikirjoitusta ole jaksoja varten laadittujen kysymysten lisäksi ollenkaan.

– Se on siinä se herkku ja rikkaus, kun koskaan ei tiedä, mitä tuleman pitää! kiteyttää Koivusalo, joka kiittelee myös toista kautta juontajakolleganaan nähtävää Susanna Lainetta siitä, että tämä on solahtanut hyvin rooliinsa.

– Hän tottunut esimerkiksi Puoli Seitsemän -ohjelmassa olemaan kontaktissa ihmisten kanssa, olemaan läsnä ja ottamaan sanasta kiinni. Hän on todella hyvä siinä, Koivusalo kiittelee.

Tuttuun Juttuun kysymyksiä saa sen sijaan keksiä urakalla. Uuden kauden kymmentä jaksoa varten kysymyksiä on Koivusalon laskujen mukaan alun perin keksitty peräti 350–400 kappaletta.

– Se on aikamoinen määrä! Ensin tehdään valtava määrä kysymyksiä, ja kun tiedetään, ketä on tulossa, valikoidaan ja muokataan niitä vielä henkilökohtaisemmiksi esimerkiksi ammatin tai harrastuksen mukaan, hän paljastaa.

Tuttu Juttu Show on Koivusalon ja tämän avopuolison Susanna Palinin yhteinen projekti. Pariskunta työskentelee yhdessä Koivusalon johtamassa Artista Filmi -tuotantoyhtiössä. Hän myöntää, että tilanne tahtoo olla se, että töissä ollaan koko ajan.

– Kun ollaan 24 tuntia yhdessä, niin kyllä aina kun tulee mieleen joku kysymys tai idea, se sanotaan heti ääneen.

Koivusalon mukaan tiiviistä yhteistyöstä ja -elosta huolimatta puolison naama ei ala ärsyttää.

– Se on kyllä hämmästyttävää, että ei! Meillä on niin sama tapa ajatella ja sama rytmi tehdä duunia. Kaikki on kyllä yllättävän vaivatonta ja mukavaa, ja homma toimii.

Tuttu Juttu Show MTV3-kanavalla lauantaisin 17. lokakuuta klo 21 alkaen. Kahden ensimmäisen jakson jälkeen klo 20.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja