Mainos

Tutkimus: Yhä useampi eurooppalainen säästää lomamatkoista

Monissa Euroopan maissa tingitään entistä enemmän lomailusta. Esimerkiksi ranskalaisten matkailu laskee tänä kesänä alimmilleen kahdeksaan vuoteen, selviää tänään julkaistusta tutkimuksesta.

Ranskalaisista runsaat 60 prosenttia suunnittelee lomamatkaa, mikä on kahdeksan prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten. Luku on alhaisin sitten vuoden 2005.

Espanjalaiset ja italialaiset ovat säästäneet lomamenoistaan jo ainakin kahden vuoden ajan. Espanjalaisista matkalle aikoo runsaat 40 prosenttia ja italialaisista noin 50 prosenttia. Luvut ovat laskeneet yli 20 prosenttiyksikköä vuodesta 2011.

Tutkimukseen haastateltiin yli neljäätuhatta ihmistä Itävallassa, Belgiassa, Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa.

Suomessa ensi kesä näyttää matkanjärjestäjien mukaan hyvältä. Etelänlomia varataan kuitenkin huomattavasti lähempänä lähtöä kuin aikaisemmin.

- Se on viime vuosina tapahtunut selkeä muutos. Varaustilanteet elävät ja muuttuvat hyvinkin nopeasti, kertoo Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola.

Asiakkaat kyselevät eurokriisin vaikutuksista muun muassa Kreikkaan ja Kyprokseen, mutta myyntiin näyttää vaikuttavan ennen kaikkea sää. Viime kesänä sateet lisäsivät kysyntää pitkälle syksyyn ja paikkoja myytiin kovaa tahtia loppuun.

- Meillä on vain positiivisia merkkejä, ja kapasiteettia on lisätty vuoden takaisesta. Täyttöasteet ovat korkeammat kuin vuosi sitten, sanoo Finnmatkojen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.