Tutkimus: Tämän kokoinen televisio on virallisesti jo liian pieni

Samsungin teettämä kyselytutkimus osoitti, että suomalaiset katsovat kesälläkin paljon televisiota, mutta seitsemän kymmenestä kertoo kesän auringonpaisteen haittaavan katselukokemusta. Kyselystä selvisi myös, minkä kokoisia televisioita suomalaiset suosivat.

Tuoreesta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset katsovat yhä paljon televisiota. Tällä hetkellä 86 prosenttia suomalaisista on käyttänyt tv-ohjelmien, elokuvien tai videoiden suoratoistopalveluita. Lukema on kasvanut 5 prosenttiyksikköä kahden vuoden takaisesta, mikä pitää suomalaiset Pohjoismaiden aktiivisimpana striimaajina.

Kuusi kymmenestä kyselyyn vastanneesta suomalaisesta kertoo katsovansa selvästi vähemmän tv-sisältöä kesäkuukausina. Ulkoilun lisäksi myös ikkunoista tulviva auringonvalo vaikuttaa asiaan. 63 prosenttia suomalaisista kertoo, että kesäiltojen auringonvalo vaikuttaa tv-katselukokemukseen kielteisesti.

Yli puolet vastaajista eli 51 prosenttia pystyy tarvittaessa pimentämään tv-tilansa, mikä kertoo suomalaisten olevan valmiita näkemään vaivaa television katselemiseen.

Suoratoistopalvelut ja isot tv-ruudut kiinnostavat

Kyselyn mukaan 86 prosenttia suomalaisista katsoo tv-sisältöjä suoratoistopalvelujen kautta. Vastaava lukema Ruotsissa oli 79 prosenttia. Vaikka suoratoistopalveluiden suosio on kasvussa, 68 prosenttia suomalaisista kertoo edelleen viettävänsä eniten aikaa perinteisten tv-lähetysten parissa.

Kyselyyn vastanneista 25 prosenttia kertoo suosivansa suoratoistosisältöä. Suoratoistosisältöä nautitaan selkeästi eniten tv-laitteilla.

Kyselytutkimuksesta kävi myös ilmi, että puolella suomalaisista on kotonaan vähintään 42-tuumainen televisio. Vain 23 prosenttia vastaajista kertoi, että kotitalouden ensisijainen televisio oli 32-tuumainen tai pienempi.

Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö YouGov kesä-heinäkuussa 2017. Samsungin tilaamaan kyselyyn vastasi 1 005 suomalaista ikähaarukalla 15–74 vuotta.


***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja