Tutkimus: Pettäminen vähentynyt radikaalisti

Avioerot ovat yhä yleisimpiä. Uuden tutkimuksen mukaan rakkauden saralla kaikki ei kuitenkaan ole aivan huonosti. Ihmiset näet pettävät toisiaan suhteessa vähemmän kuin 1970-luvulla, yourtango.com paljastaa.

Pettäminen on vähentynyt radikaalisti, Alliant International Universityn tekemä tutkimus paljastaa. Tutkimusryhmä haastatteli 6864 miestä ja naista ja keräsi heiltä kommentteja vuosilta 1975nja 2000. Tutkimuksen mukaan sekä miehet että naiset sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta ovat paljon uskollisempia nyt kuin aiemmin.

Vuonna 1975 28 prosenttia heteromiehistä kertoi harrastaneensa seksiä jonkun muun kuin vaimonsa kanssa. Vuonna 2000 sama luku oli 20. Naisista 23 prosenttia oli pettänyt puolisoaan vuonna 1975 ja vuonna 2000 vain 14 prosenttia. Homomiehistä vuonna 1975 kumppaniaan oli pettänyt 83 prosenttia, lesbonaisista 28 prosenttia. Vuonna 2000 homomiehistä oli hairahtunut 59 prosenttia ja lesbonaisista vain kahdeksan prosenttia.

Tutkijoiden mukaan valtava ero seksuaalivähemmistöjen pettämislukemissa selittynee siitä, että sukupuolitaudeista ja HIV:stä ollaan nykyään tietoisempia. Lisäksi valtaväestön ihanne yksiavioisesta liitosta on levinneet myös homoyhteisöön.

Pettämistä vähentää tutkijoiden mukaan myös suhteen hyvä laatu, tyytyväisyys suhteeseen ja sitoutumishalukkuus.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: yourtango.com

Kuvat: Shutterstock/Subbotin Anna, Vgstudio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja