Mainos

Tutkimus: Kolumbia ja Israel terrori-iskujen ykköskohteet

Tuore tutkimus nimeää Kolumbian ja Israelin lähiaikojen terrori-iskujen todennäköisimmiksi kohteiksi. Vähiten terrorismi uhkaa Pohjois-Koreaa.

Kolumbia, Israel, Pakistan, Yhdysvallat ja Filippiinit ovat maita, jotka todennäköisimmin joutuvat terrori-iskun kohteeksi seuraavan vuoden sisällä, arvioi Lontoossa toimiva tutkimuslaitos World Markets Research Center.

Laitoksen tänään julkaisemasta raportista kertoi sanomalehti New York Times.

- WTC-iskujen tapainen hyökkäys Yhdysvaltoihin on hyvin todennäköinen, kertoo raportin laatija Guy Dunn.

Todennäköisyyksien arvioinnissa käytettiin viittä eri kriteeriä: terroristien motivaatiota hyökätä kyseiseen maahan, terroristiryhmien läsnäolon laajuutta, aikaisempien hyökkäyksien määrää ja laajuutta, terroristiryhmien tehokkuutta ja maan kykyä estää iskuja.

Kriteerien painoarvot vaihtelivat. Dunnin mukaan esimerkiksi motivaatio hyökätä Yhdysvaltoja vastaan on suuri, mutta taas toisaalta maassa toimii vähän terroristiryhmiä.

Kärkiviisikon takana 186 maan listalla tulivat Afganistan, Indonesia, Irak, Intia sekä jaetulla 10. sijalla Sri Lanka ja Britannia. Viimeisellä sijalla listalla komeilee Pohjois-Korea.

- Se saattaa kuulua "pahan akseliin", mutta tässä tutkittiinkin, kuinka todennäköinen on terrorihyökkäys kutakin maata vastaan, Dunn selvitti.

Turvallisia paikkoja ovat WMRC:n mukaan myös Islanti, Andorra, Valko-Venäjä, Liechtenstein ja Slovenia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.