Tutkimus: Jos haluat lapsia, älä juo kahvia

Kahvin lukemattomista listatuista terveysvaikutuksista huolimatta kannattaa sitä juoda harkiten – ainakin jos on nainen ja biologinen kello tikittää uhkaavasti.Tuore yhdysvaltalaistutkimus antaa viitteitä siitä, että kahvi vaikuttaisi naisten hedelmällisyyteen.

Yhdysvalloissa Nevadan yliopiston lääketieteellisessä julkaistu tutkimus väittää, että kofeiini saattaa vaikuttaa naisten hedelmällisyyteen. Kofeiini vähentää munatorven lihaksien toimintaa ja munasolun kulku munasarjoista kohtuun vaikeutuu.Jos munasolut eivät kuljeudu kohtuun, ei nainen tule raskaaksi tai todennäköisyys kohdun ulkopuoliseen raskauteen kasvaa.

Tutkimuksessa kofeiinin vaikutusta munatorveen tutkittiin hiirillä, joiden lisääntymiskyky muistuttaa ihmisten. Hiiriin ruiskutetun kahvin määrä vastaa päivittäin juotua muutamaa kuppia. Vielä on tosin epäselvää, kuinka suuri määrä kofeiinia tarkalleen vaikuttaa lisääntymiskykyyn.

– Kofeiini vaikuttaa kuitenkin jokaiseen eri tavoin. Toisilla se vaikuttaa esimerkiksi pidempään elimistössä, rauhoittelee tutkija Sean Ward.

Kahvin vaikutusta lisääntymiskykyyn on tutkittu aikaisemminkin. Jo vuonna 1993 julkaistu yhdysvaltalainen tutkimus esittää, että yli kolmen kupin juominen päivässä vähentää hedelmöitymistä 27 prosentilla.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: myhealthnewsdaily.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja