Mainos

Tutkija vertailee kahden suuren julkisia puheita

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama piti eilen odotetun linjapuheensa. Keskiviikkona maailma sai kuulla Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin myös hyvin odotetun puheen. Helsingin yliopiston ja Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smithin mukaan puheissa oli paljon eroavaisuuksia.

Medvedev keskittyi lehdistötilaisuudessaan pitkälti Venäjän sisäpoliittisiin haasteisiin, kun Obama esitteli visioita maailman ongelmien ratkaisemiseksi.

– Obaman puhe oli maailman suurvallan johtava puhe.

Maailmalla Medvedevin odotettiin – tutkijan mukaan hyvin länsimaisesti – kertovan jatkoaikeistaan presidentinvaaleja ajatellen.

– Lehdistötilaisuudessa oli monta mielenkiintoista aspektia, mutta mielenkiinto kohdistui vain jatkoaikeisiin. Hyvin harvoin Venäjällä on näin aikaisin ilmoitettu presidenttipelistä - viime kerroilla jatkoaikeet ovat selvinneet vasta noin kolme kuukautta ennen vaaleja, Smith sanoo.

Obaman linjapuhetta Smith pitää hieman tavallisesta poikkeavana. Obama otti voimakkaasti kantaa muun muassa arabimaiden tilanteeseen. Hän myös suututti lausunnoillaan Israelin.

Katso tutkija Hanna Smithin haastattelu: (Huomenta Suomi 20.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.