Mainos

Tutkija Peltomäki-kohusta: Kiusallista julkisuutta

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkija Mari K. Niemen mukaan Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäen (sd.) kannattaisi kertoa pian ja rehellisesti virkamatkastaan nousseesta kohusta.

–Perinteisesti poliitikkojen skandaalienhoidosta tiedetään, että paras on hoitaa asia hyvin nopeasti. Kertoa, mitä tapahtui, miksi tapahtui ja mielellään vielä pahoitella. Tässä tilanteessa on ihan aiheellista tuoda kortit pöydälle. Pian aiheesta on huomisessa ja sitä seuraavassa lehdessä, ja sitä poliitikkojen kannattaa välttää.

Tämänkertaisen kohun takana on viime kuussa tehty virkamatka Manchesteriin, jonne osallistui kymmenkunta maankäytön ja kaupunkisuunnittelun virkamiestä ja poliitikkoa. Ryhmää johti kaupunginjohtaja Peltomäki.

Helsingin Sanomien mukaan Peltomäki ei kuitenkaan osallistunut täysipainoisesti ohjelmaan, vaan vietti osan aikaa matkaseuralaisensa kanssa. Seuralainen ei ollut osallistujalistalla ja maksoi matkansa itse. Peltomäki taas on naimisissa toisen naisen kanssa.

–Onhan tämä kiusallista julkisuutta. Tällainen toiminta avaa mahdollisuuden kritiikkiin. Mitään uuttahan tässä ei ole, sillä viime vuosina on paljon ollut miespolitiikkoihin ja heidän naissuhteisiin liittyviä tapauksia, joista on tullut seurauksia poliitikkojen uralle ja muulle toiminnalle, Niemi toteaa.

"Antaa aseet poliittisille kilpailijoille"

Niemen mukaan tällaiset kohut antavat aseita myös poliittisille kilpailijoille.

–Onhan tämä aika tavatonta, että työmatkalle lähdetään jonkun muun kuin vaimon kanssa, ja toisaalta mitä edes vaimo siellä tekisi. Ainakin uutistietojen mukaan on voitu osoittaa, että se on myös häirinnyt työntekoa, on vielä raskauttavampi. Mielestäni valtuutettu Jukka Kunnaksen kommentti Helsingin Sanomissa on aika paljastava: Näin julkiset naissuhteet eivät käy.

Virkamatkasta noussut kohu ei ole suinkaan ainoa laatuaan. Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan, onko Peltomäki käyttänyt virka-asemaansa väärin. Peltomäki on vuokrannut asunnon arkkitehtitoimistolta, joka tekee paljon töitä Vantaalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.