Tältä kuulostaa Harrikan ensimmäinen sähkömalli: "Kovin ääni tulee sydämestäsi"

Perinteikäs yhdysvaltalainen moottoripyörävalmistaja Harley-Davidson on esitellyt maailman suurimmassa alan näyttelyssä historiansa ensimmäisen sähköisen moottoripyörän. Ensi vuonna myyntiin saapuva prätkä on mallinimeltään LiveWire.

Pääkuvan videolla LiveWiren prototyypin testausta vuodelta 2015.

Harley-Davidson LiveWiren prototyyppi esiteltiin jo vuonna 2014. Sen jälkeen sitä testattiin sitkeästi, ja kerätyn palautteen perusteella ominaisuuksia lyötiin lukkoon lopullista tuotantoversiota varten.

LiveWire on varustettu täysin säädettävällä jousituksella, ajanvakautusjärjestelmällä sekä luonnollisesti lukkiutumattomilla jarruilla. Ajomoodeja on kaikkiaan seitsemän, ja niitä voi vaihtaa "viimeisintä tekniikkaa edustavasta" tietoviihdejärjestelmästä.

Toistaiseksi saatavissa ei ole tarkempaa tietoa esimerkiksi akusta tai toimintamatkasta. Harley kuitenkin sanoo pyrkivänsä maailman johtavaksi sähkömoottoripyörien valmistajaksi.

Valmistaja ylistää LiveWiren suorituskykyä ja ajamisen helppoutta, sillä ajajan ei tarvitse huolehtia kytkimen käyttämisestä tai vaihteiden vaihtamisesta, eikä vääntöäkään tarvitse jäädä sähkömoottorin kanssa odottelemaan.

LiveWire tuottaa ääntä, joka nousee ja laskee sävelkorkeudeltaan sekä voimakkuudeltaan pyörän nopeuden mukaan. Kuuntele näyte alla olevalta videolta.

– Kovin ääni, jonka kuulet, tulee kierroksilla käyvästä sydämestäsi, Harley-Davidson hehkuttaa.

Harley-Davidson antaa lisätietoa ennakkovarausmahdollisuuksista sekä hinnasta tammikuussa. Se lupailee, että vuoteen 2022 mennessä sillä on "täysi portfolio" sähköisiä moottoripyöriä, mutta Euroopassa sähkömallit kuulunevat ainakin aluksi vain joidenkin jälleenmyyjien valikoimaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja