Tupac Shakurin murhasta syytetty mies kiistää syyllisyytensä

Kuka oli nuorena murhattu rapin mystinen supertähti Tupac Shakur? 8:57
Paleface on suomentanut Tupac Shakurista kertovan kirjan.

Räppäri Tupac Shakurin murhaan liittyen tehtiin pidätys 29. syyskuuta. 

Yhdysvaltaisrap-artisti Tupac Shakur, 25, murhattiin Las Vegasissa vuonna 1996. Syyskuun 29. päivä Duane Keith Davis pidätettiin murhaan liittyen. 

Häntä syytetään tappavalla aseella tehdystä murhasta. Hän on puhunut aiemmin muistelmissa ja haastatteluissa avoimesti olleensa autossa, josta Shakuria ammuttiin.

Keffe D -nimellä tunnettu mies on kiistänyt 2. marraskuuta oikeudessa syyllisyytensä Shakurin murhaan. 

Davisin oikeudenkäynti oli viivästynyt viikkoja, koska hänellä ei aiemmin ollut asianajajaa edustamassa häntä. Torstain istunnossa häntä edusti julkinen oikeusavustaja, vaikka hän toivoi saavansa jatkaa korkean profiilin puolustusasianajajan Ross Goodmanin kanssa.

Goodman kertoi toimittajille, että eräät henkilöt yrittävät saada taloudellisia resursseja, jotta he voivat palkata hänet. 

Davisin pidätyksen jälkeen syyskuussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa poliisi sanoi, että Davis oli South Side Compton Cripsin johtaja, kun hän ohjasi Shakurin ampumista sen jälkeen, kun hänen veljenpoikansa ja jengitoverinsa Orlando Anderson oli pahoinpidelty Shakurin ja hänen työtoverinsa toimesta aiemmin sinä iltana. Yllyttävä hyökkäys tapahtui MGM Grand -hotellissa Las Vegasissa, kun kahden taistelevan jengin jäsenet olivat kokoontuneet Mike Tysonin ja Bruce Seldonin nyrkkeilyotteluun. 

Shakur oli ottelun jälkeen matkalla auton kyydissä yökerhoon. Valkoinen Cadillac ajoi Shakurin käyttämän mustan BMW:n rinnalle liikennevaloissa. Cadillacista ammuttiin ainakin yhdeksän luotia. Shakur kuoli sairaalassa useita päiviä myöhemmin.

Davis on ollut vankilakierteessä osittain huumesyytteiden vuoksi jo 40 vuotta: välillä vapaana ja välillä linnassa. 

Murhan tutkinta pysähtyi aiemmin Shakurin kuoleman jälkeisinä vuosina. Poliisi selitti asian todistajien yhteistyön puutteella, mutta jotkut pitivät sitä epäonnistumisena käyttää resursseja kunnolla. 

 

Lue myös:

    Uusimmat