Tuo jännittävät kokoelmat esille

Esittele keräilyharrastus, upeat astiat, purkkikokoelma tai vaikkapa vanhat puhelimet, sävähdyttävällä tavalla. Pienellä säädöllä esineistö kerää kaiken huomion.

Koriste-esineiden keräilyssä on hauska käyttää omaperäistä ja yhdistävää ajatusta. Mutta mikä se voisi olla? Realsimple.com antaa muutaman vinkin.

Se piristävä poikkeus

Usein astiastot, koriste-esineet ja monet muut välineet valitaan samasta tai vähintään samankaltaisesta sarjasta. Tee poikkeus ja poimi ensin esille samantyylisiä, mutta erikokoisia ja -korkuisia koriste-esineitä, esimerkiksi vateja.

Korosta asetelmaa yllätysvedolla, eli valitsemalla mukaan yksi astia, joka onkin aivan poikkeavan muotoinen. Pyöreiden kulhojen joukkoon soveltuu vaikkapa yksinäinen neliötä muistuttava astia. Yhdistelmä muuttuu heti jännittävämmäksi ja persoonallisemmaksi!

Taiteen uudet ulottuvuudet

Taide tuo kotiin uusia ulottuvuuksia. Lähde huoneistosi somistuksessa liikkeelle taideteoksesta, josta pidät, ja joka sopii kotisi tyyliin. Niin koristeluprosessista tulee alati jatkuva, kutkuttava löytöretki.

Aseta työ piirongin tai kaapin päälle ja päästä luovuus valloilleen etsiessäsi teoksen henkeä mukailevia esineitä. Kokoa aarteet esille taiteen oheen. Hyödynnä luonnosta löytämiäsi, inspiroivan näköisiä kiviä, kasveja ja mistä tahansa bongaamiasi kiinnostavia koristeita.

Sävyjen harmoniaa

Ryhmittele hyllylle tai tasolle saman värin eri sävyjä toistavia esineitä. Voit käyttää myös joitain taustasisustuksen värisiä elementtejä.

Tärkeintä on tietenkin, että kyseinen väri istuu asetelman muiden tavaroiden sävyihin. Asetelmaan mahdollisesti kuuluvat koristelautaset nostetaan puisille pidikkeille tai ripustetaan seinälle roikkumaan.

Keräile ilolla

Samanlaisten tavaroiden kokoelmista rakennetaan myös sisustuselementtejä. Upeat säilytysrasiat kuuluvat ehdottomasti esille keittiössä! Kokeile järjestää hienoja kavalkadeja myös vaikkapa vanhoista kelloista, hajustepulloista tai vintage-kastelukannuista.

MTV3/realsimple.com

Kuvat: Colourbox, Eira Talka, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja