Tumman suklaan EU-määritelmä yllättää – voiko tätä kutsua tummaksi?

Tumman suklaan ei EU-määritelmien mukaan tarvitse todellisuudessa olla edes kovin tummaa.

Moni tumman suklaan ystävä varmasti yllättyy kuullessaan, että tummaksi suklaaksi voi lain mukaan kutsua suklaata, jossa on yllättävän vähän kaakaota.

– EU määrittelee tumman suklaan rajat ja se on niinkin alhainen kuin 35 prosenttia. Se oli minulle itsellenikin yllätys, koska Fazerin sinisessäkin on jo yli 30 prosenttia kaakaota, Fazerin brand manager Jonna Pelvo ihmettelee.

Tummat suklaat myydään usein tavallista maitosuklaata ohuemmissa levyissä. Jos todella tumma suklaa myytäisiin isona levynä, se ei Pelvon mukaan sulaisi samalla tavalla suussa.

– Mitä enemmän tummassa suklaassa on kaakaota, sitä tiukempi suklaan koostumus on. Yleensä mitä enemmän kaakaopitoisuutta suklaassa on, sitä pienemmissä ja ohuemmissa pakkauksissa ne myydään.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat