Mainos

Tulvat helpottavat Ranskassa

Koillis-Ranskaa koetelleet tulvat ovat hellittäneet Rhonejoen suulla.

Tulvat aiheuttaneet rankkasateet taukosivat vihdoin tänään ja tulvat kääntyivät laskuun. Laskenut vesi jätti jälkeensä paljon mutaa ja rojua. Tuhannet taloudet ovat olleet kuitenkin edelleen ilman sähköä ja noin 15 000 tulva-alueen asukasta evakossa kodeistaan.

Vielä viime yönä ihmisiä jouduttiin pelastamaan tulviin juuttuneista autoista. Myös koulut olivat tänään edelleen kiinni. Gardin aluee asukkaita kehotettiin välttämään vesijohtoveden juomista, koska vesi voi olla tulvien jäljiltä saastunutta.

Vaikka tilanne muun muassa Marseillen ja Montpellierin kaupungeissa helpotti, veden kerrottiin edelleen nousevan lännempänä Heraultjoen viininviljelyalueella.

Myös kahden ydinvoimalan neljä ydinreaktoria jouduttiin sulkemaan eilen jäähdytysjärjestelmää koskevien huolien takia. Energiayhtiö EdF vakuutti saavansa reaktorit käyntiin vielä tämän päivän kuluessa.

Tulvat koettelivat Ranskan koillis- ja eteläosia myös viime syksynä, jolloin yli 20 ihmistä sai surmansa. Asukkaat syyttävätkin viranomaisia siitä, että taloja saa rakentaa liian lähelle jokia tai muuten tulva-alttiiksi tiedetyille alueille.

Asiantuntijoiden mukaan ongelmien taustalla voivat olla lukuisat rakennukset ja tiet, jotka ovat vaikuttaneet sadevesien valumisjärjestelmään. Kyse ei voi olla pelkästään sademääristä, vaikka myös ilmastonmuutosta on tarjottu tulvien syyksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.