Tuleeko Toyotalta tallimääräys? Tallipomo Latvala: ”Homma pitää saada vietyä loppuun saakka”

1:48
Videolla Monte Carlon MM-rallin lauantain tapahtumat.

Toyotan WRC-talli starttaa loistavista asetelmista Monte Carlon MM-rallin päätöspäivään, joka ajetaan sunnuntaina.

Toyota-kuljettajat pääsivät komeassa kolmoisjohdossa siirtymään Gapin kaupungista kohti Monacoa, minkä lähettyvillä sunnuntain pätkät ajetaan. Sebastien Ogier on kisan kärjessä 13 sekunnin erolla Elfyn Evansiin, ja Kalle Rovanperä pitää hallussaan kolmostilaa vajaan minuutin päässä kärjestä.

Rovanperällä on edessään kova kamppailu uransa toisesta palkintopaikasta, sillä Hyundain Thierry Neuville vaanii nuorta suomalaista vain seitsemän sekunnin päässä. Lauantaiaamun avauspätkällä Rovanperä oli vetäissyt Neuvilleen miltei puolen minuutin eron, mutta seuraavalla pikataipaleella kilpailun hallitseva voittaja nykäisi hurjan pohja-ajan ja nousi takaisin taistoon kolmossijasta.

– Aamun ensimmäisellä pätkällä ajaminen oli aika varovaista, mutta aika oli silti ihan hyvä verrattuna muihin lähellä oleviin. Saimme tehtyä vähän eroakin Neuvilleen. Toisella pätkällä ajoin mielestäni ihan hyvin, mutta vaikutti siltä, että tie huononi aika paljon takana tulijoille. Lähtöjärjestyksessä edessä olleet pystyivät hyötymään siellä aika paljon, Rovanperä kertasi MTV Urheilulle.

Klassikkokilpailun päätöspäivän ohjelmassa on kaikkiaan neljä erikoiskoetta. Pätkäkilometrejä kertyy vain 54, mutta kuten lauantaina nähtiin, Montessa voi tapahtua mitä tahansa vaihtelevissa olosuhteissa.

– Huomisesta tulee mielenkiintoinen. En vielä tiedä, millainen keli niillä pätkillä on tällä hetkellä. Nuotitimme ne erikoiskokeet ensimmäisenä, joten olosuhteet ovat voineet muuttua paljonkin sen jälkeen. Mutta yritetään ajaa hyvin huomenna, Rovanperä suunnitteli.

Tallipomo Latvalalle heti täysosuma?

Jari-Matti Latvala toimii nyt ensimmäistä kertaa Toyotan tallipäällikön tehtävissä. Mikäli kaikki menee nappiin sunnuntaina, Latvala voi päästä heti uuden uransa alussa juhlimaan kolmoisvoittoa kuskiensa kanssa.

Latvala muistutti, että täysosumaan on vielä matkaa.

– Sunnuntain Power Stage (kilpailun viimeinen erikoiskoe) on yksi vaikeimmista Power Stageista, jonka olen nähnyt. Pätkä menee alamäkeen, ja siellä oli erittäin vahva jää nuotituksen aikana. Mielenkiintoista nähdä, millaiset olosuhteet ovat nyt. Ralliin loppuun asti riittää haastetta, Latvala sanoi.

Ogier ja Evans ovat sen verran karussa muusta porukasta, että Toyotalla olisi käytännössä mahdollisuus jäädyttää kärkikaksikon välinen tilanne ja turvata tallille vähintään kaksoisvoitto. Latvala ei sulkenut täysin pois tallimääräyksen mahdollisuutta.

– Meidän pitää miettiä porukalla taktiikkaa ja katsoa tilannetta. Automme ovat menneet hienosti, ja kaikki tiimissä ovat elementissään. Tämä hommaa pitää saada vietyä loppuun saakka, Latvala painotti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja