Tuija Pehkonen kertoo vakavasta raskauspahoinvoinnistaan – joutui tiputukseen: "Oksentamista aamusta iltaan"

Tuija Pehkonen ja Eero Ettala astelivat Venla-gaalan punaiselle matolle hymyssä suin:"Odottava ja kupliva tunnelma" 2:33
Tuija Pehkonen ja Eero Ettala yhteishaastattelussa vuoden 2022 Venla-gaalassa.

Tuija Pehkonen kertoo kärsineensä vakavasta raskausajan pahoinvoinnista eli hyperemeesistä.

Toimittaja-juontaja Tuija Pehkonen ja tämän puoliso, ex-lumilautailija ja Ota rahat ja juokse -ohjelman juontaja Eero Ettala odottavat toista lastaan.

Pehkonen kertoi avoimesti Instagram-tilillään, että hän on kärsinyt koko alkuraskauden ajan raskausajan vakavasta pahoinvoinnista eli hyperemeesistä. 

– Hyperemeesi eli poikkeuksellisen voimakas raskausajan pahoinvointi. Oksentamista aamusta iltaan, usein 10, välillä 20 kertaa päivässä. Ja pahinta on jatkuva pahoinvointi 24/7. Aamun ensimmäinen ajatus on joka päivä, että olisipa jo ilta.

Hän kertoo joutuneensa pahimmalla hetkellä jopa sairaalaan jatkuvan oksentelun vuoksi. 

– Kertaalleen jouduin tiputukseen. Ensin minut tosin käännytettiin keskellä yötä päivystyksestä taksilla takaisin kotiin. Apua ei ollut saatavilla, vaikka taksikuski joutui taluttamaan minut tiskille, kun omat jalat eivät juuri kantaneet. Aamulla olin riittävän huonossa kunnossa päästäkseni sisään, Pehkonen kirjoittaa. 

Hän kuitenkin kertoo olevansa onnekas, sillä tällä hetkellä jatkuva vakava pahoinvointi on hellittänyt ja hän on pystynyt palaamaan taas töiden pariin. Pehkonen juontaa kesällä Kesäterassi-ohjelmaa. 

– Nyt voin hyvin ja olen superiloinen, että pystyn taas tekemään töitä ja nauttimaan arjesta. Tämä kaikki ei tietenkään ole poistanut sitä valtavaa kiitollisuutta, jota koin ja koen päivittäin, mutta arkista elämää se vaikeutti ihan älyttömästi. 

Pehkonen kokee tärkeäksi sen, että hyperemeesiä ei vähäteltäisi tai rinnastettaisi normaaliin raskausajan pahoinvointiin.

– Moni rajusta raskausajasta kärsivä kohtaa vähättelyä ja saa kuulla niin hoitohenkilökunnalta kuin lähipiiriltään "aamupahoinvointi on normaalia" -tyyppisiä kommentteja. Toivottavasti siitä päästäisiin pikkuhiljaa tiedon lisääntyessä, Pehkonen kirjoittaa. 

Pehkonen julkisti huhtikuussa vauvauutisen Instagram-tilillään, jonne hän jakoi kuvan hänestä ja Ettalasta sekä parin esikoispojasta.

– 1+1=4. Jos kaikki menee hyvin, meitä on kohta 4, Pehkonen kirjoittaa sydänten kera kuvan yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat