Tuhoutuneessa lentokoneessa kymmenen ruotsalaista – tämä tiedetään lähiöön pudonneen matkustajakoneen uhreista

Teheranissa maahansyöksyneen lentokoneen kyydissä oli yhteensä 176 ihmistä. Heidän joukossaan oli usean maan kansalaisia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ukrainan ulkoministeri Vadym Prystaiko kertoo Twitterissä, että koneen kyydissä oli myös Ruotsin kansalaisia.

Prystaikon mukaan valtaosa uhreista oli iranilaisia (82) ja kanadalaisia (63). Lisäksi koneessa oli ukrainalaisia (2 matkustajaa ja 9 miehistön jäsentä), ruotsalaisia (10), afganistanilaisia (4), saksalaisia (4) ja britannialaisia (3).

Tietoja mahdollisista kaksoiskansalaisista ei ole, mikä saattaa vaikuttaa eri lähteistä tuleviin ristiriitaisiin tietoihin uhrien kansallisuuksista.

Kaikkien koneessa olleiden ihmisten kerrotaan kuolleen.

Maahansyöksypaikalta julkaistujen kuvien perusteella lentokoneen tuho on ollut täydellinen, eikä eloonjääneitä uskota löytyvän.

Lentoyhtiö Ukraine International Airlines kertoo julkaisevansa lähiaikoina täyden listan koneessa olleista ihmisistä.

Lennolla ei suomalaisia

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan, että tämänhetkisten tietojen mukaan lennolla ei ollut suomalaisia. Ministeriö ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että matkustajien joukossa olisi ollut kaksoiskansalaisia.

Kiovaan matkalla ollut Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -kone putosi pian lähdettyään Teheranin lentokentältä.

Iran ilmailuviranomaiset kertoivat, että molemmat koneen mustat laatikot on löydetty.

Maahansyöksyn syy epäselvä

Ukrainan suurlähetystö Iranissa kertoi ensin, että lentokoneen putoaminen vaikuttaa olleen onnettomuus. Suurlähetystö korjaili myöhemmin lausuntoaan ja sanoi, että varmaa tietoa turman syistä ei vielä ole, kertoi CNN.

Alustavien tietojen mukaan koneen putoamisen syy oli moottoriin tullut vika, suurlähetystö lisäsi ensimmäisessä lausunnossaan.

*Juttua päivitetty kello 13.01: Juttua täydennetty.

*Juttua päivitetty kello 12.49: Tietoja uhrien kansallisuuksista tarkennettu.

Lue myös:

    Uusimmat