Tuhmat tädit ei pelkää provosoida – huh mitä asuja!

Keski-ikäisistä naisista koostuva Tuhmat tädit -yhtye laulaa seksistä ja naiseudesta huumorilla.

Tuhmat tädit perustettiin vuosituhannen vaihteessa, kun Joensuun kulttuuriyhdistys Vääräpyörän kautta tutustuneet naiset päättivät perustaa kuoron.

– Kaikille kehittyi omat roolit. Olemme 80-luvun rock-elämäntapaan jämähtäneitä naisia. Lakkasimme ikääntymästä 25-vuotiaina, Tuhmien tätien perustajajäsen Leena Halonen alias Yes Rocker kertoo pilke silmäkulmassa.

Kun kuoro oli päätetty perustaa, piti seuraavaksi pohtia, mistä laulut tehtäisiin. Leena sai siskonsa Kaisan kanssa idean: he päättivät alkaa tehdä sävellyksiä Arja Tiaisen runoihin.

– Onneksi en ollut mikään oikea säveltäjä, joten en tiennyt, miten hankalaa säveltämisen olisi pitänyt olla.

Jo puolen vuoden kuluttua yhtye teki ensiesiintymisensä.

Esityksiin panostetaan kunnolla

Tuhmat tädit ei keskity pelkästään laulamiseen, vaan kappaleiden välillä esityksiin kuuluu myös pieniä stand-up-pätkiä. Yhtyeen jäsenten ulkonäkö on aina kohdallaan.

– Nykyään olemme jo niin hyvännäköisiä, että ei meidän tarvitsisi enää edes laulaakaan, kun jo kaikki nauraisivat pissat housuissa.

Vuosien varrella yhtye on tehnyt myös kokonaan omia kappaleita.

– Noin puolet kappaleistamme on tällä hetkellä omia ja puolet Tiaisen runoihin tehtyjä.

Yleisön reaktiot vaihtelevat

Yleisö suhtautuu rempseään yhtyeeseen yleensä positiivisesti.

– Erityisesti naiset ja vähemmistöihin kuuluvat tykkäävät meistä kovasti. Tampereelta on jäänyt mieleen kolmen kesän takainen keikka, jolloin meidät taputettiin lavalle viisi kertaa encorea varten.

– Toisaalta kerran Tikkalassa Kassan baarissa paikalliset miehet eivät oikein lämmenneet. He olisivat halunneet mieluummin jorista keskenään ja juoda kaljaa rauhassa. Mutta jos jotain menee pieleen keikoilla, se vain parantaa tunnelmaa. Parasta Tuhmissa tädeissä on se, että yhtye on tuonut yhteen samanhenkisiä keski-ikäisiä. Meillä on yhdessä todella hauskaa.

Kuvat: Suvi-Tuuli Timonen

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja