Tällainen oli poliisin käsissä surmansa saanut George Floyd: "Tyttäreni näki televisiosta, miten hänen isänsä tapettiin"

3:09
Tästä tilanteesta Yhdysvalloissa kytenyt tyytymättömyys leimahti: George Floydin viimeiset hetket tallentuivat videolle.

Minnesotan poliisin voimankäytön seurauksena kuollut mies oli amerikkalaismedioiden mukaan ihmisten kanssa toimeentuleva perheenisä, joka ei koskaan ehtinyt nähdä tyttärentytärtään. 

Uutistoimitus KPRC:n mukaan George Floyd kasvoi Houstonissa, missä hän kävi Jack Yatesin lukion, jossa urheilullinen nuorimies harrasti jalka- ja koripalloa. 

Jälkimmäisessä Floyd myös menestyi: Hänet valittiin pelaamaan koripalloa yliopistojoukkueeseen Floridassa, missä hän opiskeli parin vuoden ajan vuosina 1993–1995.

– Hän oli aika hyvä urheilija, hän teki 12–14 pistettä per peli, koripallovalmentaja George Walker kehuu CNN:lle. 

Koripallovalmentajan vaimon, Gloria Walkerin, mukaan Floyd oli valmennettava, jolla oli iso sydän. Rouva kuvailee Floydin saaneen paljon huomiota hänen hauskan ja välittävän persoonansa ansiosta. 

– Hän ei koskaan pilkannut muita heidän tekemien virheidensä vuoksi. Hän oli aina omistautunut ja pyrki kehittämään itseään, Gloria kuvailee. 

Sky Newsin mukaan Floydia syytettiin asellisesta ryöstöstä vuonna 2007. Hänet tuomittiin viiden vuoden vankeuteen vuonna 2009.

Uusi alku elämälle

Floyd kuoli traagisesti Minnesotan kaupungissa, jonne hän oli muuttanut aloittaakseen uuden luvun elämässään. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Floyd halusi malttamattomana päästä kertomaan minulle, että hän muuttaa Minnesotaan ajaakseen kuorma-autoa. Hänen täytyi tehdä se tullakseen paremmaksi ihmiseksi. Hänen sydämensä oli kultaa, 21 vuotta Floydin tuntenut Stephen Jackson kirjoitti Instagramissa Floydin kuoleman jälkeen. 

Vankilasta vapautumisen jälkeen Floydin kerrotaan yrittäneen olla parempi ihminen muille – ja etenkin parempi isä 6-vuotiaalle tyttärelleen. 

Ei ehtinyt nähdä tyttärentytärtään

CNN:n mukaan Floydilla oli myös toinen lapsi. Hän seurusteli Rose Hudsonin kanssa asuessaan Houstonissa yli 20 vuotta sitten. KTRK:n mukaan Hudson ja Floyd saivat tyttären, joka on nykyisin äiti pienelle taaperolle. 

– Tyttäreni näki televisiosta, miten hänen isänsä tapettiin, Hudson sanoo.

Hudsonin mukaan Floyd ei koskaan ehtinyt nähdä 3-vuotiasta tyttärentytärtään. 

– Aion kuitenkin kertoa hänelle (lapsenlapselle), kuinka hieno mies hänen isoisänsä oli. Hän oli hyvä isä tyttärilleen. 

Työnantaja oli myös ystävä ja vuokraisäntä

Floyd työskenteli Minneapolisissa järjestysmiehenä Conga Latin Bistro -nimisessä ravintolassa viisi vuotta. Häntä pidettiin huolellisena kaverina, joka piti aina heikompien puolia. 

– Kaikki työntekijät ja asiakkaat rakastivat häntä, ravintolan omistaja Jovanni Thunstorm kuvailee ja kertoo hänen olleen Floydin ystävä myös työn ulkopuolella. 

Star Tribune -lehden mukaan Floyd oli myös vuokrannut asunnon ravintolanomistajalta. 

Donald Trump oli yhteydessä perheeseen

Aivan kuten muutkin Floydin tunteneet, myös miehen perhe kuvaa Floydia lempeäksi mieheksi. 

– Hän oli lempeä jättiläinen, joka ei vahingoittanut ketään, Floydin veli Philonise kuvaili menehtynyttä veljeään CNN:lle.

Floydin perhe ja ystävät ovat olleet ymmällään ihmisten voimakkaasta reagoinnista Floydin kuolemaan. Kun tapaus tuli julkisuuteen, puhkesi väkivaltaisiksikin äityneitä mielenosoituksia poliisiväkivaltaa vastaan.

Myös useat julkisuuden henkilöt ovat antaneet tukensa sosiaalisessa mediassa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hänkin soittanut Floydin perheelle

Katso George Floydin veljen koskettava haastattelu alla olevalta videolta.

3:08

Sai surmansa poliisin voimankäytön vuoksi

George Floyd, 46, sai surmansa maanantaina, kun hänet pidättänyt Minnesotan poliisi painoi voimalla maassa makaavan Floydin kaulaa. 

– En saa henkeä, Floyd sanoi tuskissaan kolmen poliisin pidellessä häntä asfalttia vasten. 

Floydin kaulaa polvellaan painanutta poliisia, Derek Chauvinia, 44, syytetään nyt murhasta. 

Lähteet: CNNSky News

Lue myös nämä aiheeseen liittyvät artikkelit: 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja