Kansanedustaja pilkkasi kuollutta George Floydia Twitterissä – eduskuntaryhmän puheenjohtaja tuomitsee: "Tällainen somekäytös ei ole hyväksyttävää"

7:31
Suomalaispoliisi katsoi videon George Floydin kuolettavasta piinasta poliisien otteessa – näin hän kommentoi.

Ano Turtiaisen julkaisema twiitti nosti kohun, joka otetaan perussuomalaisten ryhmäkokouksen käsittelyyn.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen julkaisi keskiviikkona Twitter-tilillään kuvan Yhdysvalloissa poliisin surmaamasta tummaihoisesta George Floydista. Kuva on myöhemmin poistettu, mutta kuvakaappaus päivityksestä kiertää sosiaalisessa mediassa.

Turtiaisen julkaisemassa kuvassa Floydin kasvot on muokattu kirkkaan pinkeiksi ja kuvassa on teksti ”Pink Floyd”. Turtiainen oli lisännyt kuvalle saatetekstin, jossa hän esitti omia pohdintojaan seuraajilleen. 

– Oletteko huomanneet, mitä lähempänä hyvinvoinnin alueilla ollaan "tasa-arvoa" sitä enemmän siellä on rähinöitä?, saatetekstissä sanottiin. 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoo Twitterissä, että tällainen käytös ei ole hyväksyttävää ja asiaa tullaan käsittelemään eduskuntaryhmän huomisessa ryhmäkokouksessa.

– Kansanedustaja Ano Turtiaisen (nyt poistettu) twiitti sisälsi vainajaa pilkanneen kuvan. Tällainen somekäytös ei ole kansanedustajaltamme hyväksyttävää. Perussuomalainen eduskuntaryhmä käsittelee asian huomisessa ryhmäkokouksessa.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Turtiaista kommentoimaan tapahtunutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja