Trump vihjasi armahtavansa Venäjä-kohussa ryvettyneen ex-neuvonantajansa

Kuten Euroopassa, myös Yhdysvalloissa jyllää parhaillaan koronaviruskriisi. Presidentti Donald Trumpilla oli viikonloppuna kuitenkin aikaa myös muistella vanhoja kiistoja.

Trump tviittasi sunnuntaina, että harkitsee ex-neuvonantajansa Michael Flynnin täyttä armahdusta. Yhdysvalloissa presidentillä on oikeus armahtaa ihmisiä niin, että rikossyytteet pyyhitään kokonaan pois.

Flynn toimi Trumpin hallinnon ensimmäisenä kansallisen turvallisuuden neuvonantajana. Flynn poistettiin tehtävästään lähes heti virkaanastumisen jälkeen johtuen hänen Venäjä-yhteyksistään.

Flynnin on todettu valehdelleen liittovaltion poliisille FBI:lle Venäjä-yhteyksistään Trumpin vaalikampanjan aikana. Myöhemmin Flynn ryhtyi avustamaan erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkintaa, jossa tutkittiin Venäjän vaikutusyrityksiä Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

Myöhemmin tutkinta laajeni sen selvittämiseen, syyllistyikö Trump oikeuden estämiseen. Flynnille annettua vankeusrangaistusta on lykätty.

– Nyt on kerrottu, että tuhottuaan Flynnin ja hänen perheensä elämän (ja monien muiden), FBI on yhteistyössä oikeusministeriön kanssa kadottanut kenraali Michael Flynnia koskevat tiedot, Trump tviittasi.

– Miten kätevää. Harkisten vahvasti täyttä armahdusta!
On epäselvää, mihin Trump viittasi tietojen katoamisella.

Lue myös:

    Uusimmat