TPS-käskijä kuittaili Rikard Grönborgille ja Antti Pennaselle – Tappara-taiturilta maukas paljastus: "Hienosti se kuunteli"

Tappara tekee 2-0 maalin ylivoimalla 1:24
Kristian Tanus ohjaa Anton Levtchin näyttävän syötön maaliin.

Tappara otti kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se kaatoi TPS:n kotonaan maalein 5–2. TPS-käskijä Tommi Miettinen hämmästeli ottelun tuomarilinjaa.

Tappara tuli otteluun väkevästi ja juhli avausmaalia jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Olli Juolevi onnistui. Erän lopussa Tappara iski toistamiseen. Linus Fröberg lensi suihkuun taklattuaan Juolevia päähän. Seuranneella ylivoimalla Kristian Tanus ohjasi Anton Levtchin näyttävän syötön verkkoon.

Tanus paljasti sopineensa Levtchin kanssa kuviosta vain hetki ennen osumaa.

Näytin siinä IPadilla (Levtchille) just ennen kuin hypättiin kentälle, että siinä on tilaa ja ohjuri voisi toimia. Hienosti se kuunteli ja se meni vähän liiankin hyvin se suunnitelma. Kiva se on välillä maalejakin tehdä.

Tanuksen mukaan Tapparassa on painotettu erityisesti otteluiden alkua. Se toimi, sillä avauserä meni lähes täysin Tapparan komennossa.

– Saadaan niin paljon energiaa tosta katsomosta ja siitä, että on paljon yleisöä hallissa, että halutaan näyttää niille, kuka täällä määrää ja vierasjoukkueelle, että kuka tässä sarjassa määrää. Tänään saatiin hyvä startti ja onnistuttiin siinä, mitä lähettiin hakemaan.

Törkytaklaus kolahti päähän – TPS-hyökkääjälle suihkukomennus 2:37
Linus Fröberg taklasi Olli Juolevia päähän ja lensi suihkuun.

TPS pääsi peliin mukaan toisen erän alussa Markus Nurmen kavennuksella, mutta Tapparalla ei ollut ottelussa missään vaiheessa varsinaista hätää. Erän lopussa Veli-Matti Savinainen nautti Levtchin syötöstä ylivoimalla ja puttasi lukemat 3–1:een.

Vaikka mentiin 20-johtoon, ei lopetettu pelaamista. Ei paljon (kavennusmamali) hätkäyttänyt, jatkettiin hyvää peliä, Tanus summasi ja totesi Tapparan pelanneen melko ehjän kuusikymmenminuuttisen.

Kolmannessa erässä TPS pääsi erän alussa jälleen maalin päähän Lukas Wernblomin maalilla, mutta Heikki Liedes ja lopussa Otto Somppi tyhjään maaliin sinetöivät Tapparan voiton.

TPS-valmentaja Tommi Miettinen myönsi Tapparan paremmuuden.

Ei pelattu hyvin. Huonosti pelattiin kiekolla ja sen myötä jouduttiin jaagaamaan ja oma hyökkäyspeli jäi vajaaksi varsinkin pelin alussa. Se pitää saada takaisin jalkeille, Miettinen sanoi.

Samaan hengenvetoon Miettinen hämmästeli ottelun tuomarilinjaa. TPS sai Fröbergin 5+20 minuutin rangaistuksen lisäksi kuusi kahden minuutin rangaistusta. Tappara istui viisi kakkosta. Miettinen piti muutosta aiempiin sarjan otteluihin merkittävänä.

Oltiin hirveän huolissaan suomalaisesta jääkiekosta ensimmäisten pelien jälkeen, kun ei tullut jäähyjä, ja nyt sitten kun tulee... Varmaan tämä on sitä, mitä halutaan. Mun mielestä tossa olisi voinut viheltää molemmille paljon lisää, Miettinen puhisi.

Ketkä tässä on lausuntoja antanut ja haastanut koko ajan? Eikös se ole tamperelaiset kaksi päävalmentajaa, jotka on puhunut pitkin kevättä.

Miettinen viittasi Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborgin ja Ilveksen päävalmentaja Antti Pennasen aiempiin puheisiin siitä, miten heidän mielestään otteluissa sallitaan liiaksi roikkuminen ja painiminen.

Tappiosta huolimatta Miettinen katsoi tulevaan luottavaisena. Tappara johtaa sarjaa voitoin 32 ja sillä on mahdollisuus ottaa ratkaiseva neljäs voitto lauantaina Turussa.

Se oli yksi kiinnitys. Ei mitään, löydetään oma identiteetti lauantaiksi, Miettinen lupasi.

– Siellä on päättäväisiä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan äärettömän laadukasta jääkiekkoa. Tullaan vahvana kotipeliin.

Myös Tanus odottaa lauantain kuudennesta puolivälierästä tiukkaa otatusta.

Pirun kova tulee peli olemaan. Eivät ne katkaisut ikinä helppoja ole. Nyt on ensimmäinen ottelupallo meillä, ja varmasti vastustaja tulee äärettömän kovaa.