TPS-kapteeni paljastaa podcastissa: Viimeisin käänne Lauri Korpikoski -tapauksessa tuli puskista – "Fiilis oli jo, että jes, nättiä"

TPS tekee 1-2 maalin 1:12
TPS-kapteeni Juhani Jasu iskee videolla maalin ja väläyttää "hokihymyään".

Turun Palloseuran pelaajat eivät ole juuri kommentoineet TPS:n ja jääkiekkoilija Lauri Korpikosken välistä saagaa. Nyt tuntojaan tapauksesta on kuitenkin mielenkiintoisella tavalla avannut Turun Tauti -urheilupodcastissa TPS:n nykyinen kapteeni Juhani Jasu.

Korpikoski palasi kasvattajaseuraansa TPS:ään solmittuaan kuusivuotisen sopimuksen vuonna 2018. Konkarihyökkääjä oli kuitenkin toipilaana paljon sivussa, ja hänen välinsä TPS:ään alkoivat puhututtaa viime kaudella.

Korpikoski oli viime tammikuussa lonkkaleikkauksessa ja joutui sairauslomalle. Entinen NHL-pelaaja suljettiin sittemmin Iltalehden mukaan TPS:n edustusjoukkueen ulkopuolelle ilman urheiluun liittyvää syytä. 

TPS kertoi ohjanneensa huhtikuussa jääharjoittelun pariin palanneen Korpikosken useammasta liigapelaajasta ja A-junioreista muodostettuun harjoitusryhmään, koska pudotuspeleissä taistellut edustusjoukkue ei juuri enää harjoitellut tosipelien lomassa.

12. lokakuuta TPS ilmoitti, että Korpikoski oli ollut sairauslomalla päivämäärästä 21. kesäkuuta lähtien mutta että hän palaa kyseisellä viikolla lokakuussa joukkueen harjoitusvahvuuteen. Seura kiisti väitteet siitä, että se olisi sulkenut Korpikosken joukkueen toiminnasta.

Korpikoski ei lopulta pelannut tällä kaudella TPS:ssä yhtään peliä, vaan siirtyi vain muutamia päiviä sairauslomansa päättymisen jälkeen loppusesongin ajaksi lainalle Sveitsin liigaan EHC Biel-Bienneen.

Tilanne on näyttäytynyt ulospäin erikoisena, eikä sitä vähentänyt TPS:n kuva tiedotteessa, jossa se kertoi Korpikosken siirtymisestä ulkomaille. Seura oli muokannut kuvasta Korpikosken paidasta kapteenin C-kirjaimen pois, vaikka se alkuperäisessä otoksessa siinä aiemmalta kaudelta oli.

TPS:n nykyisen kapteenin Juhani Jasun mukaan seuran pelaajat ovat luonnollisesti käyneet läpi Korpikosken tilannetta keskusteluissaan.

– Totta kai mekin olemme sitä asiaa käsitelleet. On koetettu saada semmoinen selko, ettei se pyöri kysymysmerkkinä ja ihmettelyn aiheena sen enempää kuin se väkisinkin on, Jasu sanoi Turun Tauti -urheilupodcastissa.

Jasun mukaan pääpainona keskusteluissa on ollut se, ettei tapaus saisi vaikuttaa joukkueen tekemiseen. Viime kauden hopeajoukkue on jatkanut pelillisesti vahvasti ja on tasaisessa SM-liigassa neljäntenä, vain pisteen perässä kärkikolmikkoa Ilves, KooKoo ja Kärpät, joilla on enemmän otteluita pelattuna.

"Ei ollut tietoa"

Podcastissa heräsi keskustelua siitä, että toimiston asiat eivät aina kuulu faneille. Korpikosken tapauksessa TPS:n tiedottaminen on ollut niukkaa.

– Ei toimiston asiat ihan hirveästi kuulu pelaajillekaan. Sanoisin, että ehkä pelaajillakaan ei ole ihan täyttä käsitystä, mitä on missäkin vaiheessa tapahtunut, miksi on tapahtunut ja miten se homma on mennyt, Jasu vastasi.

Epätietoisuus ulottui saagan viimeisimpäänkin käänteeseen, kun Korpikoski päätyi Sveitsiin. Jasu uskoo, että kaikki joukkueessa olisivat halunneet Korpikosken pelaamaan TPS:ään.

– Kun hän tuli takaisin, ei meillä ollut tietoa, että hän haluaisi ulkomaille lähteä niin äkkiä.

– Fiilis oli sellainen, että jes, nättiä että sinä tulit takaisin.

Joukkueella oli Jasun kuvailun mukaan mielessä, että Korpikoskella menisi pitkän poissaolonsa mukaan varmasti hetki ennen kuin hän pääsisi pelaamaan.

– Kyllä minä ainakin uskoin, että hän pystyisi auttamaan meidän joukkuettamme. Hemmetin hyvä pelaajahan hän on.

"Uskon, että hän oli oikein tyytyväinen"

Jasu kertoo olevansa Korpikosken kanssa hyvissä väleissä ja pitävänsä tähän yhteyttä. Jasu ei ole Korpikoskelta tämän lähdön syistä sanojensa mukaan suoraan kysynyt, mutta muistuttaa, ettei pelaajaa siirretä SM-liigasta ilman omaa tahtoa ulkomaille.

– Kyllä minä ymmärsin, että hän itse halusi lähteä, sai hyvän paikan ja pääsi hyvään liigaan. Kyllähän Sveitsin liiga on sellainen, että ei sinne mennä kovin helposti.

– Siellä on tiukat ulkomaalaiskiintiöt ja vaikea päästä. Se on tosi arvostettu sarja, ja siellä varmasti maksetaankin hyvin. Kyllä minä uskon, että hän oli oikein tyytyväinen, että hän pääsi sinne.

Korpikoski tosin joutui aivotärähdyksen takia sivuun ehdittyään pelata Biel-Biennessä vain neljä ottelua.

"Koin sympatiaa seuraakin kohtaan"

Vaikka TPS:n toimintaa tapauksessa on kritisoitu, Jasulta heruu seuralle ymmärrystä.

– Minäkään en taustoja niin hyvin tiedä. Mitä itse ajattelin, koin sympatiaa seuraakin kohtaan, koska Suomessa on aika tarkkaa, mitä sinä saat ilmoittaa.

– En minä tiedä edes, kuinka tarkkaan seurakaan tiesi, mitkä ovat syyt sairauslomalle ja niin edelleen. Jos sinulla vaikka menee jalka poikki tai jotain, et saa sitä ilmoittaa, ellei pelaaja halua, Jasu kertoi esimerkin avulla.

– Ikävä keissi kaiken kaikkiaan, ainakin mitä julkisuudessa näki. Kauhean negatiivinen mielikuvahan siitä tietenkin kaikille näkyi ulospäin.

SJRY:n Ramstedt Korpikosken tapauksesta:"Todellinen työpaikkasyrjintä ja -kiusaaminen kyseessä" 1:08
Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt kommentoi Lauri Korpikosken tapausta: "Tietomme kertovat, että tässä on todellinen työpaikkasyrjintä ja -kiusaaminen kyseessä."

Lue myös:

    Uusimmat