SM-liigasyksyn kohutapaus puhututtaa – mitä jatkossa tapahtuu TPS:n ja Lauri Korpikosken välillä? "Mennyt henkilökohtaisuuksiin"

4:03
Video: TPS:n ja Lauri Korpikosken saaga puhuttaa C Moren kiekkostudiota – "Tämä on mennyt jo henkilökohtaisuuksiin"

SM-liigan alkusyksyn kohutapaus on liittynyt kaukalon ulkopuolisiin asioihin. Liigaa johtava TPS ja sen entinen kapteeni Lauri Korpikoski ajautuivat pahasti eri teille. Tapauksessa on nähty kuohuttavia vaiheita. Tilannetta käytiin läpi C Moren studiossa.

35-vuotias Korpikoski palasi TPS:n riveihin kaudeksi 2018–19. Alkuhetkillä hän taisteli kovien loukkaantumishuolien keskellä.

Seuraavalla kaudella Korpikoski ehti pelata 48 runkosarjaottelua. Murheet kuitenkin jatkuivat.

Korpikoski kävi tämän vuoden tammikuussa lonkkaleikkauksessa, minkä yhteydessä TPS ilmoitti, että hänen kautensa on ohi. Korpikoski itse totesi, että hän toipuu vielä kevään aikana pelikuntoon.

Hyökkääjä olisi halunnut palata pudotuspeleissä TPS:n kokoonpanoon, mutta seurajohto ei suhtautunut asiaan suopeasti.

Taustalla oli erimielisyyksiä muun muassa Korpikosken sairasloman pituudesta ja hänen todellisesta pelikunnosta. Kädenvääntö liittyi oleellisesti rahaan.

Korpikoski liittyi alkusyksystä TPS:n mukaan. Muutama päivä myöhemmin seura tiedotti, että hänet on lainattu sveitsiläisseura Bieliin.

C Moren asiantuntija Sami Kapanen näkee, että tapaus on levinnyt koko liigan tasolle.

– Tiedottaminen ja viestintä ei ole ollut avointa ja sitä ei ole tehty riittävän aikaisin. Asiat ovat kärjistyneet niin pitkälle, että on menty juupas-eipäs -pyörittelyyn. Valtakunnan tasolla tehty spekulaatio on levinnyt pelaajayhdistyksen SJRY:n kautta koko Liigaa koskevaksi. Nyt on vähän kyseenalaistettu liigaseuroja työnantajina ja kyselty, että onko näin toimittu muuallakin ja onko näitä tapauksia ollut enemmänkin. Mun mielestä se on tässä se iso negatiivinen asia, Kapanen miettii.

Tapaus ei ole heijastunut TPS:n liigajoukkueen otteisiin. Jussi Ahokkaan luotsaama ryhmä on ollut sarjataulukon kärjessä koko syksyn ajan.

Korpikosken ja TPS:n tapaus sai uuden kyseenalaisen käänteen, kun TPS tiedotti Korpikosken lainapestistä Eurooppaan. Tiedotteessa käytetystä kuvasta oli poistettu kapteenin C-merkki. Kuvamanipulaatio aiheutti kovaa kohinaa liigaympyröissä.

Oma kysymys on se, että miten jatkossa. Nähdäänkö Korpikoskea enää koskaan TPS:n paidassa?

– Asiat eivät enää riitele, vaan nyt on menty jo henkilökohtaisuuksiin. Sitä kautta on vaikea nähdä, että tässä olisi mitään jatkumoa. Hänellä on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Jotain pitää tapahtua. Joko pelaaja pelaa tai sitten tuohon pitää löytää taloudellinen ratkaisu, Kapanen pohtii.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja