TPS myrskyn silmässä – muokkasi Lauri Korpikosken kuvaa räikeästi: "Meillä oli vilpitön syy"

Turun Palloseuran ja Lauri Korpikosken saagaan saatiin uusi merkillinen käänne TPS:n uutisesta, jossa kerrotaan, että seura lainaa hyökkääjän loppukaudeksi ulkomaille. TPS oli muokannut uutisensa kuvasta Korpikoskelta kapteenin C-kirjaimen pois rinnasta.

Alkuperäisessä tilannekuvassa Korpikoskella on C-kirjain paidassaan, mutta TPS:n uutista varten se oli muokattu pois.

TPS:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eero Tuominen myöntää muokkauksen. Hän kiittää asiaa koskevasta kysymyksestä ja toteaa perään TPS:n herättävän intohimoja.

– Ymmärrän ne intohimot tässä viitekehyksessä ja keskustelussa äärimmäisen hyvin. Mielelläni avaan tämän kokonaisuuden: kyse on vain ja ainoastaan siitä, että Juhani Jasu on Turun Palloseuran tämän kauden kapteeni ja Lauri Korpikoski ei ole Turun Palloseuran tämän kauden kapteeni, Tuominen kertoo MTV Urheilulle.

– Haluttiin tällä viestittää se, että Juhani Jasu on kapteeni. Olisimme tehneet Juhani Jasua kohtaan väärin, jos olisimme käyttäneet uutisessa kuvaa C rinnassa pelaajasta, joka ei kapteeni ole.

Tapaus on herättänyt kiivaita reaktioita sosiaalisessa mediassa, ja moni on luonnehtinut kuvanmuokkausta noloksi. Tuominen sanoo ymmärtävänsä soraäänet "enemmän kuin hyvin".

– Jaan sen mielipiteiden aallon, mitä tämä koko asiakokonaisuus herättää. Ymmärrän täysin pohdinnan, mitä asian ympärille liittyy.

– Haluan tässä yhteydessä sanoa, että kyseessä ei ole meiltä minkäänlainen keskisormen näyttö tai minkäänlainen muukaan signaali Lauri Korpikoskea kohtaan.

TPS:n kanssa rahakkaan kuusivuotisen sopimuksen keväällä 2018 solmineen Korpikosken tilanne on ollut pitkään mediassa laajasti esillä. Konkarihyökkääjä oli viime tammikuussa lonkkaleikkauksessa ja joutui sairauslomalle. Hänet suljettiin sittemmin Iltalehden mukaan TPS:n edustusjoukkueen ulkopuolelle ilman urheiluun liittyvää syytä. 

TPS kertoi ohjanneensa huhtikuussa jääharjoittelun pariin palanneen Korpikosken useammasta liigapelaajasta ja A-junioreista muodostettuun harjoitusryhmään, koska pudotuspeleissä taistellut edustusjoukkue ei juuri enää harjoitellut tosipelien lomassa.

TPS ilmoitti hiljattain Korpikosken olleen sairauslomalla 21. kesäkuuta lähtien tämän viikon tiistaihin saakka. Seura kiisti väitteet siitä, että se olisi sulkenut Korpikosken joukkueen toiminnasta.

"Emme halunneet laittaa kuvaa mistään Gatorade Centerin ikkunoista"

Tuominen palaa Korpikoski-kuvanmuokkausta perustellessaan Jasuun.

– Se on aktuaalinen fakta, että Juhani Jasu on valittu ennen kauden alkua joukkueen kapteeniksi ja Juhani Jasu on C-kirjain paidassa tämän kauden osalta meidän kuvissamme.

– Emme myöskään halunneet laittaa kuvaa mistään Gatorade Centerin ikkunoista tai jostain viiristä tai lipusta. Kuitenkin arvostus Lauri Korpikoskea kohtaan jääkiekkoilijana on ollut ihan korkealla tasolla koko tämän prosessin ajan. Siksi halusimme saada hänet kuvaan ihmisenä.

Tuominen päättää puhelun ehdollisiin pahoitteluihin.

– Esitän pahoitteluni ilman muuta siitä, jos olemme mieltä pahoittaneet. Se ei ollut minkäänlaisena tarkoituksena, vaan meillä oli tämä vilpitön ja laajasanaisesti perusteltu syy kuvanmuokkaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat