Mainos

Jonne Virtaselta selvä vaatimus TPS:lle riidan ratkaisemiseksi – lateli värikästä tekstiä alkoholinkäytöstään SM-liigassa

Jääkiekkoilija Jonne Virtanen, 31, haluaisi hoitaa riitansa SM-liigassa pelaavan TPS:n kanssa nopeasti, mutta on pettynyt ex-seuransa johdon toimintaan. Mestis-seura TuTo on järjestänyt Virtaselle harjoittelumahdollisuuden, mistä voimahyökkääjä on kiitollinen. 

Päivälleen kaksi viikkoa sitten tuli Turun suunnalta uutispommi: TPS on vapauttanut Jonne Virtasen seuran toiminnasta liigakauden alla. Seura ei kommentoinut aihetta enempää, mikä käynnisti villit spekulaatiot päätöksen taustoista. 

Viime viikolla Virtanen rikkoi hiljaisuuden: hänen sopimuksensa oli irtisanottu jo 5. syyskuuta eli kolme päivää alkuperäisen ilmoituksen jälkeen. Hyökkääjä sanoi, että seura perusteli päätöstään epäasiallisella käytöksellä ja runsaalla alkoholinkäytöllä työtehtävissä. Virtasen mukaan nämä perusteet olivat virheellisiä ja vaillinaisia. 

MTV Urheilun tavoittama Virtanen ei koe, että hän antoi käytöksellään perusteet potkuille. 

– Jos se on syy antaa potkut, niin kohtahan meillä ei pelaa liigassa muita kuin Ramstedtin Teemu. Sanon nyt niin, että en käytä alkoholia sen enempää kuin keskiverto liigapelaaja. Joskus kymmenen vuotta sitten käytin, mutta se ei ole vaikuttanut työhöni millään tavalla, Virtanen alleviivaa. 

– Tällä hetkellä en saa palkkaa. Minulla on TPS:ltä 20 kuukautta palkkaa saamatta. Ei puhuta mistään satasista. Minulla on asuntolaina ja kolme lasta. Sarja alkoi juuri, niin ei tässä nyt töitä ihan älyttömästi ole tarjolla, hän jatkaa tilanteestaan. 

Ymmärsinkö oikein, että haet TPS:ltä tätä loppusopimuksen määrittelemää summaa?

– Siitähän me tappelemme. Se, mikä on oikeuksieni mukaan minun, Virtanen painottaa.

TuTo tehnyt ainoan tarjouksen

TPS-potkujen jälkeen suomalaismediassa on kirjoitettu, että Virtanen on saanut työtarjouksia ulkomaita myöden.  

– Ei pidä paikkaansa. En ole saanut mistään muualta tarjouksia. TuTo sai kerättyä rahat minun vakuutukseen, ja olemme sopineet, että saan harjoitella joukkueen kanssa. Tästä täytyy nostaa TuTolle hattua. 

– Jos haluan joskus vielä pelata jossain, niin minun on treenattava. Ja jos menen treenaamaan, niin en voi oikein mennä töihin. Jos menen töihin, että saan rahaa tämän meidän paletin pyörittämiseen, niin en pysty harjoittelemaan täsmällisesti. Eli tämä on aika vaikea yhtälö, Virtanen selvittää. 

Virtanen painottaa, että hän on hyvässä kunnossa tiiviin kesäharjoittelun jäljiltä. TuTo-virityksessä onkin enemmän kyse pelituntuman säilyttämisestä. Virtasen tavoite on muualla kuin Mestiksessä. 

– Haluaisin pelata mahdollisimman kovalla tasolla. Liigakausi on kuitenkin alkanut: seuroilla on joukkueet valmiina ja nuorille halutaan antaa mahdollisuuksia. Oli ihan odotettavissa, ettei työtarjouksia satele joka puolelta.

"En halua TPS:lle pahaa"

Virtanen on pettynyt TPS-johdon tapaan käsitellä asia. 

– Seurajohto oli ensin kerran yhteydessä puhelimitse ja sitten oli torstaina palaveri, Virtanen toteaa viitaten irtisanomispäivään. 

Virtasen mielestä huono yhteydenpito ja halu ratkaista asia nopeasti ovat ristiriidassa. 

– Haluan selvittää tämän asian nopeasti, ja seurakin sanoi, että se haluaa nopean ratkaisun, niin tämä olisi nopeimmillaankin selvitetty kuukaudessa. Nyt on kulunut kaksi viikkoa, eikä hirveästi ole mitään tapahtunut. Jos halutaan selvittää nopeasti, niin selvitetään sitten nopeasti! Päästäisiin kaikki eteenpäin. Vielä ei ole edetty mihinkään. En näe järkeä tämän pitkittämisessä.

Virtanen haluaisi vastauksia seuran suunnalta. 

– En halua TPS:lle pahaa. Olen tosi pettynyt tiettyjen ihmisten toimintaan seurassa, en seuraan. Se on isompi asia kuin yksi Jonne Virtanen. Tämän asian venyttäminen ei ole hyödyksi seuralle eikä minulle.

Onko taustalla aiempia erimielisyyksiä näiden "tiettyjen ihmisten kanssa"?

– Ei mitään sellaista, mitä on uutisoitu. Meillä on ollut jääkiekkoon kuuluvia keskusteluja. Esimerkiksi jos peli ei ole kulkenut, niin siitä on mainittu, Virtanen päättää. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja