Kommentti: TPS teki ala-arvoisen tempun – perjantaina nähtiin rimanalitus vailla vertaa

3:25
Jäällä TPS tekee vakuuttavaa jälkeä. Se johtaa SM-liigaa ja voitti tuoreeltaan perjantaina KalPan – tästä näet ottelun maalit.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Turun Palloseura on mylleröinyt viime vuosina jos jonkinnäköisissä kohuissa, mutta perjantaina nähtiin tapaus vailla vertaa, kirjoittaa MTV Urheilun Tuomas Hämäläinen.

Ei ole ollut vähään aikaan minkään sortin salaisuus, että TPS:n ja Lauri Korpikosken välit ovat tulehtuneet. Perjantaina TPS näytti kaikille, miten olematonta sen kunnioitus entistä kapteeniaan kohtaan on.

TPS tiedotti sen kanssa kuusivuotisen sopimuksen keväällä 2018 solmineen Korpikosken siirtyvän loppukaudeksi lainalle ulkomaille. Uutisen kuvaan se oli muokannut konkarihyökkääjän rinnasta kapteenin C-kirjaimen pois. TPS jäi nopeasti sosiaalisessa mediassa kiinni, eikä se takuulla naiivisti ajatellutkaan, ettei yleisö asiaa huomaisi. 

Vaikka TPS:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eero Tuominen väitti MTV Urheilulle, ettei kyseessä olisi minkäänlainen keskisormen näyttö Korpikoskelle, se oli juuri tismalleen ja tietoisesti sitä. TPS olisi aivan hyvin voinut valita kuvan, joka olisi rajattu siten, ettei C-kirjaimen kohta siinä näkyisi.

Tuominen tietää kokeneena tekijänä pelin hengen varsin hyvin. Korpikoski, joka ei ole suostunut aiemmin sairauslomansa jälkeen keväällä koirankoppiin jouduttuaan pompoteltavaksi, vaan pitää ammattilaisena oikeuksistaan huolta, on Turun Palloseuralle tätä nykyä roskaa, ja sen seura konkarilleen näyttää. On kuin TPS yrittäisi symbolisesti pyyhkiä kollektiivisesta muististaan Korpikosken kolmen kauden kapteenihistorian pois.

– Haluttiin tällä viestittää se, että Juhani Jasu on kapteeni. Olisimme tehneet Juhani Jasua kohtaan väärin, jos olisimme käyttäneet uutisessa kuvaa C rinnassa pelaajasta, joka ei kapteeni ole, Tuominen perusteli pokkana kuvanmuokkausta.

Vain kolme päivää tätä ennen TPS oli käyttänyt tiedotteessaan Korpikosken sairausloman päättymisestä ja joukkueen toimintaan mukaan palaamisesta kuvaa, jossa Korpikoskella vielä C rinnassa näkyi. 

Kuvamanipulaatio on äärimmäinen ja räikeä keino, jolla peukaloidaan todellisuutta. Ei kukaan olisi tietenkään älähtänyt, jos Korpikoskella olisi ollut otoksessa kapteenin kirjain; pelaajahistoria on hyvin tiedossa. TPS olisi vain normaalilla tavalla kunnioittanut seurassa monia vuosia pelannutta omaa kasvattia ja tähteä, vaikka suhde onkin käynyt vaikeaksi.

Nyt suhtautuminen Korpikoskeen tehtiin ulkomaille lähtemisen yhteydessä tietoisesti selväksi. Ja saatiin sohaisulla tehostettua Tuomisen moneen otteeseen mainitsemaa "intohimojen herättämistä". Pääasia, että puhutaan.

TPS on osoittanut, että tyyli on siinä yhtälössä sivuseikka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja