Toyota laittoi Hiluxin kulkupuolen kuntoon

Toyota juhlii miljoonaa myytyä Hiluxia Etelä-Afrikassa. Tämän kunniaksi valmistaja teki normaalia vauhdikkaamman juhlamallin.

Toyota Hilux on ennen kaikkea ammattikäytöstä tuttu kestävä puurtaja. Euroopan markkinoilla auto on tarjolla muutamalla vahvalla dieselmoottorilla, mutta nyt Toyota on istuttanut pellin alle jotain täysin tavallisuudesta poikkeavaa.

Juhlamalli tunnetaan nimellä Toyota Hilux Racing Experience, tuttavallisemmin Toyota Hilux REX. Voimanlähteenä toimii sisarmerkki Lexuksen urheilumalleista tuttu 5,0-litrainen V8, josta irtoaa 450 hevosvoimaa 6 000 minuuttikierroksella. Moottorin lisäksi Hilux on kokenut varsin merkittäviä muutoksia: imusarja on Dakar-autosta, moottorinohjaus Cosworthilta, kaksilevykytkin AP Racingiltä ja sporttiputkisto pitää huolen äänistä. Myös alusta on luonnollisesti päivitetty tehoja vastaavaksi isommilla joustovaroilla. Lisäksi jarrut ovat isommat ja tehokkaammat, ja alla pyörivät 18-tuumaiset vanteet.

Sitten ikäviä uutisia mallista innostuville. Kyseessä on ainakin toistaiseksi yksittäiskappale, mutta saa nähdä kuinka kauan, sillä Toyota Motorsportin puhelin soinee tämän mallin myötä kuumana.

Lue myös:

    Uusimmat