Toto Wolff räväytti – puheet Valtteri Bottaksesta eroavat kuin yö ja päivä

Valtteri Bottas on saanut käynnissä olevan F1-kauden aikana välillä aiheettomaltakin vaikuttanutta kritiikkiä Mercedeksen tallipomolta Toto Wolffilta, mutta nyt ääni kellossa on muuttunut täysin. 

Kaksi viikko sitten varmistui, ettei Bottas jatka enää Mercedeksellä ensi kaudella, vaan ajaa jatkossa Alfa Romeolla. Pattitilanteen purkautuminen tuntui vapauttaneen suomalaisen, sillä hän oli Italian GP -viikonlopun nopein kuljettaja, ja kipusi moottorirangaistuksesta huolimatta kisan kolmanneksi

Onnistuminen oli helpotus, sillä Bottas on ollut kauden aikana selvästi takamatkalla tallitoveriinsa Lewis Hamiltoniin ja Red Bullin ykköspyssyyn Max Verstappeniin nähden. MM-sarjan kolmospaikan miehittäminenkin on ollut hänelle iso haaste. 

Vaisuhkot otteet ovat kirvoittaneet kritiikkiä Toto Wolffilta – ajoittain jopa hämmästyttävää huomauttelua, kuten Monacossa sattuneen Mercedeksen varikkomokailun jälkeen.  

Kun F1-karavaani siirtyy nyt Bottaksen onnistumisen jälkeen tulevaksi viikonlopuksi Venäjän Sotshiin ja radalle, jossa Bottas on ottanut kaksi voittoa ja kolme muuta palkintosijaa, Mercedeksen tallipomo ylistää suomalaissuojattiaan estoitta. 

– Valtteri ajaa paremmin kuin koskaan, kuten näimme Monzassa. Hän tulee ajamaan täysillä joka viikonloppu, Wolff kehuu F1-sarjan verkkosivuilla

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Bottas hakee vielä kauden avausvoittoaan. Palkintosijoja on kertynyt kahdeksan.  

Wolffin mukaan tallissa vallitsee tällä hetkellä "rauhallinen päättäväisyys". 

– Nautimme eniten siitä, että saamme taistella mestaruuksista kauden loppupuolella. Lewis on uransa kymmenennessä MM-tittelitaistossa, ja hän äärimmäisen keskittynyt suoriutumaan tarvittavalla tavalla kahdeksassa jäljellä olevassa kisassa. 

Mercedes-väen kelpaa matkustaa Sotshiin, sillä se on voittanut siellä jokaisen kisan vuodesta 2014 lähtien. Talli johtaa valmistajien MM-sarjaa 18 pinnan erolla Red Bulliin, mutta Verstappen on viisi pistettä Hamiltonin edellä kuljettajien puolella.  

– Toivomme, että menestyksemme Venäjällä jatkuu, mutta tämä kausi on täysin erilainen peto, joten odotamme intensiivistä viikonloppua, Wolff summaa viitaten Red Bullin asettamaan haasteeseen.  

Lue myös:

    Uusimmat