Valtteri Bottas täräytti tylyn tempun – viikonloppuna kovaa peliä? "Hyvinkin poikkeuksellista"

Venäjän F1-kisan ennakko: Valtteri Bottaksella huippusauma – Sotshin radan erikoisuus voi aiheuttaa monenlaista taktikointia 11:05
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen kertovat lähtökohdat Venäjän F1-viikonloppuun. Taktikoinnin mahdollisuus puhuttaa.

Valtteri Bottas kuittasi vuosi sitten Venäjän F1-osakilpailun kolmosruudusta tylysti voittajaksi. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen spekuloi, että Sotshin radan erityisyys voi johtaa taktikointiin aika-ajoissa.

Bottas ampui vuosi takaperin Sotshin lähdössä kakkoseksi Red Bullin Max Verstappenin ohi ja taisteli myös Mercedes-tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan. Bottas nousi myöhemmin ykköseksi, kun Hamilton sovitti varikolla aikarangaistuksia, jotka hän oli saanut harjoiteltuaan lähtöjä varikkosuoran päässä kilpailun alla. Suomalaiselle Sotshi-voitto oli F1-uran toinen.

Viheliästä on, että ykkösruutu ei ole Sotshissa lähtökohtaisesti paras paikka lähteä: lähtösuora ensimmäiseen mutkaan saakka on pitkä, ja taaemmista ruuduista lähtevät autot pääsevät iskemään mehukkaasti kärkikuljettajan imuun.

– Kolmospaikalta on otettu monta hyvää starttia, ja kakkos- tai kolmosruudusta on pystytty ajamaan ensimmäinen kierros kärjessä loppuun, koska ensimmäisen mutkan ohitus on todellakin mahdollista, Ossi Oikarinen sanoi MTV Uutiset Livessä.

– Paalupaikalta starttaaminen Sotshissa ei ole hyvinkin poikkeuksellisesti välttämättä se paras paikka. Tässäkin tulee taktiikkapeli taas käyttöön, mitä tehdään ja miten tiimit siihen suhtautuvat.

Viikonloppuna ajettavan Venäjän GP:n asetelmia höystää myös mahdollinen taktikointi moottorirangaistusten kanssa. Oikarinen pureutuu tähänkin ylälaidan videolla, samoin Kimi Räikkösen ja Alfa Romeon tilanteeseen.

Alta näet puolestaan Valtteri Bottaksen hienon lähdön vuosi sitten Sotshissa. Avauskierroksella syntyi tuolloin romua.

Lue myös:

    Uusimmat