Mainos

Törsää tähän, säästä näissä

Törsää niihin huonekaluihin, joissa sijoituksesi pysyy tuottavana ja kantaa hedelmää. Kun panet rahasi likoon laadun ja katseenvangitsijan puolesta, sisustuksesi ja tilisi pysyvät kunnossa. Lue vinkit rahanarvoiseen sisustamiseen!

Kodin sisustukseen tuhlaaminen tuntuu aina houkuttelevalta, oli kyseessä sitten muhkea sohva, ihana antiikkiliikkeestä löytynyt maljakko tai ihan perustavanlaatuiset luksuspyyhkeet.

Mutta mihin sisustuskohteisiin kannattaa oikeasti panostaa, ja minkä kohdalla kukkaron nyörit kannattaa vetää tiukalle – tässä muutamia vinkkejä siihen.

Makuuhuone: Sänky on huoneen sydän

Sänky on makuuhuoneen pääasia, johon kannattaa todella panostaa. Etsi siis ensimmäisenä hyvä patja. Makeat unet ovat oman hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeitä, etkä varmasti halua tehdä kompromisseja niiden suhteen vain muutaman säästetyn euron takia. Myös untuvapeitot ja vuodevaatteet ovat sijoittamisen arvoisia. Sängyn lisäksi kannattaa panostaa vaatekaappeihin ja -laatikoihin, sillä ne ovat jatkuvassa käytössä.

Makuuhuoneen säästötoimenpiteet kohdistuvat pienempiin artefakteihin, kuten yöpöytiin, lukulamppuihin ja koristetyynyihin. Kalliin seinälle ripustettavat taideteoksenkin sijaan voit sijoittaa rahat ennemmin näyttävään sängynpäätyyn.

Keittiö: Panosta teräkseen ja ruokapöytään

Jos rahatilanteesi on hyvä, harkitse ruostumatonta terästä olevien keittiön kodinkoneiden hankkimista: ne ovat tyylikkään näköisiä ja niiden jälleenmyyntiarvo on hyvä. Myös hanoihin ja keittiötasoihin kannattaa törsätä.

Keittiönkaapistojen suhteen kannattaa sen sijaan käyttää säästötaktiikkaa. Voit ostaa yksinkertaiset ja huokeat kaapistot, jotka voit tuunata persoonallisemman näköiseksi erikoisilla vetimillä. Niitä voit etsiä esimerkiksi antiikkiliikkeistä.

Ehdoton törsäämisen kohde on myös ruokapöytä. Se tulee olemaan käytössä jatkuvasti, joten sen on oltava kestävä. Säästä euroja ennemmin ruokapöydän tuoleissa, jotka mahdollisesti haluat vaihtaa muutenkin muutaman vuoden kuluttua.

Olohuone: Sohva ja valaistus kunniaan

Hanki olohuoneeseesi hyvä sohva. Sijoittaessasi kerralla laatuun, säästät pitkän pennin tulevaisuudessa. Hyvän sohvan tulisi kestää käytössä noin 10 vuotta, ja kangas, pehmusteet ja sohvan rakenteet ovat ratkaisevassa osassa sohvan laadukkuuden suhteen. Istahtaessasi sohvalle sinun ei tulisikaan upota pehmusteiden joukkoon, vaan pehmusteiden pitäisi antaa periksi vain juuri sopivan mukavasti.

Olohuoneessa kannattaa törsätä myös hyvään valaistukseen, jolla voit vaikuttaa ratkaisevasti siihen, kuinka upealta huone näyttää. Sijoita myös taiteeseen – yksi näyttävä taideteos riittää tähän. Säästötoimenpiteitä kannattaa sen sijaan harjoittaa esimerkiksi koristetyynyissä, matoissa ja muissa pienemmissä sisustusyksityiskohdissa.

Kylpyhuone: Hanat ovat kylpyhuoneen kruunu

Panosta kylpyhuoneessasi vesihanoihin. Hyvinkin yksinkertainen lavuaari voi olla upean näköinen, kun siihen yhdistää hienon vesihanan. Panosta myös suihkun suuttimiin. Sen lisäksi, että aamusuihkujesi laatu paranee, laadukkaat suihkusuuttimet säilyttävät hyvin jälleenmyyntiarvonsa.

Jos haluat remontoida kylpyhuonettasi, suihkuseinä ja hieno kaakelointi tuovat sinne kylpylämäistä tunnelmaa. Jos kylppärissäsi on amme, kannattaa harkita, haluaisitko sen tilalle ennemmin suihkun.

Säästä pyyhkeissä, suihkuverhoissa, hammasharjan pidikkeissä ja muissa sisustustavaroissa, joita epäilemättä haluat muutenkin vaihdella enemmän.

Eteinen: Hyvä vaikutelma ensiaskeleelta

Eteinen on ensimmäinen asia, jonka kotiisi astelevat ihmiset näkevät asunnostasi. Eteisessä kannattaa sijoittaa valaistukseen: voit esimerkiksi asentaa sinne kattolampun, jonka loiste luo sekä yleis- että arkkitehtuurista valoa.

Voit myös panostaa eteisessä johonkin yksittäiseen huonekaluun, kuten penkkiin, jonka sisään voit laittaa myös tavaroita. Myös pikkuinen antiikkinen sivupöytä näyttää eteisessä mainiolta. Muut sisustustavarat kuten peilit, maljakot tai pikkupöydät voivat olla pienemmän rahallisen panostuksen kohteita.

MTV3/www.styleathome.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.