Toni Korkeakunnas jälleen ratkomaan HJK:n ongelmia – edellinen jakso päättyi tylysti: "Pari kuukautta meni sulatella"

HJK:n valmentaja-sekoilu päättyi tuplapotkuihin – mikä on oma vastuusi, toimitusjohtaja Aki Riihilahti? 6:58
HJK:n valmentaja-sekoilu päättyi tuplapotkuihin – mikä on oma vastuusi, toimitusjohtaja Aki Riihilahti?

Mainion viime kauden jälkeen ilman jatkosopimusta jäänyt Toni Korkeakunnas palaa HJK:n päävalmentajaksi. HJK ilmoitti maanantaina erottaneensa pelillisen prosessin johtajana toimineen apuvalmentajan Ferran Sibilan ja urheilujohtaja Vesa Mäen. 

Toni Korkeakunnas oli maanantaina tutussa tilanteessa astellessaan Bolt Arenan keinonurmelle. Vuosi sitten Korkeakunnas korvasi kesken kauden Toni Koskelan helsinkiläisten peräsimessä ja otti jälleen maanantaina HJK:n komentoonsa kauden ollessa jo kahdeksan ottelun ikäinen. 

On tässä vähän sellaisia deja vu -fiiliksiä. Tässä ollaan taas, Korkeakunnas naureskeli MTV Urheilun haastattelussa.

Mutta tarmoa täynnä ja hyvällä fiiliksella.

HJK kertoi maanantaina erottaneensa sekä urheilujohtaja Vesa Mäen, että pelillisen prosessin johtajana toimineen apuvalmentajan Ferran Sibilan. Päävalmentajan tehtävää hoitanut Ossi Virta jatkaa seurassa apuvalmentajana.

Tuplapotkujen taustalla oli HJK:n mittapuulla surkea kauden alku. HJK on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan vain kolme, eikä peli ole luistanut.

"Ei mulla helppoa ollut"

Korkeakunnas palaa HJK:hon jäätyään ilman jatkosopimusta viime syksynä, vaikka onnistui viime kauden pelastustehtävässään mainiosti. Suomen mestaruus ja paikka Konferenssiliigan lohkovaiheessa olivat mainioita näyttöjä valmentajan kyvyistä. Näytöt eivät kuitenkaan riittäneet HJK:lle, vaan seura ilmoitti Korkeakunnakselle päätyneensä toiseen nimeen ja palkkasi valmentajakseen tuntemattoman Sibilan. Sibila toimi lopulta HJK:ssa apuvalmentajan tittelillä puuttuvan Uefan valmentajalisenssin takia.

Korkeakunnas myöntää suoraan, että HJK:n tekemä ratkaisu oli kova pala.

– Kun sen päätöksen kanssa piti elää, kun se tieto tuli, ei mulla helppoa ollut. Pari kuukautta meni sulatella, Korkeakunnas sanoo.

– Olen sen ikäinen jätkä, että en jää kiinni menneisyyteen ja katkeruuteen, että katson aina eteenpäin, 56-vuotias Korkeakunnas jatkaa.

Korkeakunnas ei empinyt, kun mahdollisuus palata HJK:n päävalmentajaksi tuli eteen sunnuntaina.

Jos tällaisen pestin saa ja vielä toisen kerran, niin en mää ilmeisesti aivan töpeksinyt ole, kun kutsuttiin uudestaan. Pitää olla vain ylpeä, että on saanut mahdollisuuden uudestaan.

Korkeakunnas sanoo pyrkivänsä auttamaanpelaajia pääsemään omalle parhaalle tasolleen.

– Haluan, että se mun fiilis näkyy niin, että myös pojat pystyisi nauttimaan. Kaikki on kuitenkin ruvenneet futaajiksi, koska se on ollut kivaa. Pitää saada taas hyvä ilmapiiri ja meininki.

Korkeakunnas tulee HJK:n peräsimeen todellisella pikähälytyksellä. Keskiviikkona on edessä jo ensimmäinen ottelu, kun HJK kohtaa paikalliskamppailussa Gnistanin. Helpottava tekijä tiukassa aikataulussa on se, että Korkeakunnas tuntee ennalta lähes kaikki pelaajat ja muun henkilöstön.

Silti hän myöntää, ettei olemassa taikatemppuja, joilla homma "lähtee lentoon".

On koettu, että tarvitaan muutos. Sitä tässä ollaan tekemässä, Korkeakunnas sanoo.

Panen kaiken persoonani peliin ja ammattitaitoni ja yritän saada ihmiset innostumaan, koska tämä on se juttu, mitä rakastan. Päivittäinen tekeminen poikien kanssa kentällä on se, mistä saan kiksit. Halua pystyä innostamaan myöskin, että kaikki nauttii siitä.

Keskiviikon ottelu Gnistania vastaan "kihelmöi jo", eikä vähiten siksi, että valmentajalla on seuraan erityinen suhde.

Gnistan on sillä tavalla erityinen seura, että olen aloittanut siellä valmentajaurani.

Korkeakunnas kertoo olleensa katsomassa sunnuntaina Gnistanin ottelua KuPSia vastaan.

– Silloin en todellakaan tiennyt, kun Gnistanin herroja siellä kättelin, että olen keskiviikkona heidän vastustajansa.

Lue myös:

    Uusimmat