MTV Urheilu tavoitti HJK:sta poispotkitun kaksikon Töölössä – kumpikin tunnusti lisenssifiaskon ratkaisevan vaikutuksen

MTV Urheilu tavoitti potkut saaneet Ferran Sibilan ja Vesa Mäen Töölössä – näin he kommentoivat HJK:n ratkaisua 9:53
MTV Urheilu tavoitti potkut saaneet Ferran Sibilan ja Vesa Mäen Töölössä – näin he kommentoivat HJK:n ratkaisua.

HJK:sta potkut saaneet urheilujohtaja Vesa Mäki ja pelillisen prosessin johtajana toiminut apuvalmentaja Ferran Sibila poistuivat Töölön jalkapallostadionilta kirjaimellisesti samalla ovenavauksella maanantaina. MTV Urheilu tavoitti kaksikon paikan päällä Urheilukadulta.

Tiukan kritiikin kohteeksi joutunut ja maanantaina potkut saanut HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki pureskeli tapahtunutta Töölön stadionin kupeessa.

– Totta kai tämä on iso pettymys. Sain tilaisuuden tulla urheilujohtamaan Suomen suurinta ja kauneinta jalkapalloseuraa, ja en onnistunut siinä. Koen, että yritin tehdä parhaani, mutta lopputulos ei ollut nyt riittävä.

Mäki myönsi loppusyksyn päävalmentajavalinnan olleen jälkikäteen katsottuna virhe. Kahden päävalmentajan ratkaisu, jossa espanjalainen Ferran Sibila nimettiin pelillisen prosessin johtajaksi ja alun perin apuvalmentajaksi ajateltu Ossi Virta päävalmentajaksi, ei toiminut.

– Virheitä on totta kai tullut tehtyä, ja niitä voi jälkeenpäin analysoida paremmin, mutta kyllä tuo, että Ferranilta puuttui se Uefa Pro (-lisenssi). Silloin kun hänet palkkasin, mä en pitänyt sitä… Olin mielestäni varma, että se hoituu tavalla tai toisella. Vaikka valmennuskaksikko on hyvä, seisoin heidän takanaan, on tehty hyvää työtä. Niin kutsuttu kahden päävalmentajan malli toimii monissa isoissakin seuroissa, mutta me jouduimme siihen pakon sanelemana. Se ei toiminut.

– Harmittaa Ferranin puolesta se, että hän ei päässyt oikeasti näyttämään, mikä hän on valmentajana. Minun vastuualueena on se, että minä olen hänet valinnut.

Mäki kertoi keskustelleensa potkuja edeltävinä päivinä tiiviisti HJK:n puheenjohtajan Olli-Pekka Lyytikäisen ja toimitusjohtajan Aki Riihilahden kanssa. 

– Tiesin, että päätöksiä tulee tänä aamuna. Sitä en tiennyt, mikä se päätös on, mutta sen osasi ennakoida.

Katso Mäen ja Ferran Sibilan haastattelut kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.

Sibila kuvaili potkujaan rauhallisesti.

– Seuralla on korkeat vaatimukset, ja siksi tulinkin tänne. Valitettavasti heti alusta meillä oli vaikea tilanne Uefa Pro -lisenssin puuttumisen vuoksi ja se vaikutti isosti kaikkeen, ja olen pahoillani, että aiheutin tämän seuralle. En halunnut tuoda sellaista seuraan, vaan hyviä harjoituksia ja hyvää jalkapalloa. Tästä aiheutui liikaa melua, enkä pystynyt tekemään työtä niin kuin olisi pitänyt. Kun tulokset eivät olleet tarpeeksi hyviä, jalkapallo on tällaista.

– Suurin pettymys oli se, että en pystynyt tekemään työtäni niin kuin olisin halunnut.

Mitä toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoi sinulle?

– Että en ole valmentaja enää.

– Seuran on voitettava otteluita. Se on kaikkein tärkeintä.

Sibila kertoi toivottaneensa pelaajille hyvää jatkoa ja onnea seuraaviin otteluihin. Hän lisäsi toivovansa HJK:n voittavan Gnistanin keskiviikkona pelattavassa paikallisottelussa.

– En aio katsoa ottelua, koska se olisi minulle liian rankkaa, mutta todella toivon heidän voittavan, koska rakastan pelaajia ja suurinta osaa ihmisistä, joiden kanssa olemme työskennelleet. 

Sibila kertoi suuntaavansa seuraavaksi lounaalle.

HJK nimesi maanantaina uudeksi päävalmentajakseen Toni Korkeakunnaksen, joka valmensi seuraa myös viime kaudella Toni Koskelan saatua potkut. Korkeakunnaksen pesti jatkuu vuoden 2025 loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat