HJK-luotsi täytti seuran lyömät kovat tavoitteet – sai silti kultahumussa tylyn ilmoituksen: "Olin hyvin järkyttynyt"

Toni Korkeakunnas täytti HJK-johdon asettamat tavoitteet, yllättyi seuran tylystä viestistä: "Olin hyvin järkyttynyt" 8:52
Katso: Toni Korkeakunnas myönsi järkyttyneensä, kun HJK ilmoitti, ettei hän saa jatkaa seuran päävalmentajana.

HJK:n päävalmentajan pestin tämän kauden jälkeen jättävä Toni Korkeakunnas myöntää yllättyneensä siitä, ettei hänen sopimustaan jatkettu Suomen mestaruudesta ja europaikasta huolimatta.

Korkeakunnas hyppäsi kesällä kesken kauden HJK:n päävalmentajaksi, kun Toni Koskela sai kehnojen esitysten vuoksi potkut heinäkuussa. Korkeakunnas sai HJK-johdolta kovat tavoitteet, jotka hän lunasti hienosti.

– Kaksi tavoitetta seurajohto antoi. Pitää päästä Euroopassa lohkovaiheeseen ja voittaa Suomen mestaruus. Siinä vaiheessa tehtävänantajakaan ei ihan uskonut Suomen mestaruuteen, mutta molemmissa tavoitteissa kuitenkin onnistuttiin, Korkeakunnas kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Kovista näytöistä huolimatta HJK ilmoitti lauantaina, ettei Korkeakunnas jatka päävalmentajana ensi kaudella.

55-vuotias luotsi sai itse tietää kohtalostaan nopeasti Suomen mestaruuden varmistuttua, kun hän oli ensin vetänyt tuoreelle mestarijoukkueelle ensimmäiset harjoitukset kultahumuun päättyneen KuPS-ottelun jälkeen.

– Harjoitusten jälkeen kerrottiin, että he ovat päätyneet toiseen henkilöön. Olin hyvin järkyttynyt sillä hetkellä. Tässä on ollut viikko aikaa sulatella, joten olen jo sinut asian kanssa, Korkeakunnas myöntää.

Moni olisi voinut kuvitella, että Korkeakunnaksen näytöt ja saavutukset olisivat riittäneet jatkosopimukseen. Uutinen tuli miehelle itselleenkin yllätyksenä.

– Totta kai (se oli yllätys). En voi sitä kiistää. Olen niin kauan ollut tässä bisneksessä mukana, että kaikennäköistä sattuu ja tapahtuu. Totta kai minua harmittaa. Noin lyhyessä ajassa pystyttiin tekemään noin iso muutos. Ei ainoastaan pelillinen, vaan koko seuran ilmapiiri, Korkeakunnas kertoo.

HJK:ssa on tapahtunut syksyn aikana muutoksia myös johtoportaassa, kun Miika Takkula jätti urheilujohtajan tehtävät elokuun lopulla ja Vesa Mäki hyppäsi Takkulan jättämiin saappaisiin.

Korkeakunnas uskoo, ettei hän sopinut uudistuneen seurajohdon luomiin suunnitelmiin. Kokenut valmentaja ei kuitenkaan koe katkeruutta seuran tekemästä päätöksestä.

– Seuraan tuli uusi urheilutoimenjohtaja ja uskoakseni tulevaisuuden visio liittyy hänen näkemyksiinsä. Ei minulla jää mitään hampaankoloon. Loppukauden oli diili voimassa ja teimme sen, mitä pyydettiin. Nyt mennään eteenpäin, Korkeakunnas sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat