TM: Teslat houkuttelevat erityisesti yhdellä tietyllä saksalaisautolla ajavia suomalaisia – "Tämä vahvistaa sen, että..."

3:26
Tesla Model 3 nähtiin Suomessa ensimmäisen kerran marraskuussa 2018.

Tekniikan Maailman Teslalta saamien tietojen mukaan Suomessa ja Euroopassa Tesla Model 3:n ostajan aiempi auto on useimmiten Volkswagen Golf.

Viime vuonna hieman alle 700 kappaletta rekisteröity Tesla Model 3 on otsikoihin nousseista ongelmistaan huolimatta maamme suosituin sähköauto

Tesla paljasti Tekniikan Maailmalle, että yleisin auto, josta siirrytään Model 3:een on Volkswagen Golf. Seuraavaksi yleisimmät vaihtoautot ovat BMW:n 3-sarja sekä Audin A3.

Teslan mukaan 20 yleisimmästä vaihdokista yhdeksän on Model 3:a pienempiä autoja. Model 3 lukeutuu D-segmenttiin eli niin sanottuun ylempään keskiluokkaan.

– Tämä vahvistaa sen, että auton ostajat ovat alkaneet kiinnittää huomiota auton omistamisen kokonaiskustannuksiin pelkän hintalapun sijaan, Teslan edustaja kertoi Tekniikan Maailmalle.

Tesla Model 3:n saa Suomessa halvimmillaan reilulla 50 000 eurolla. Sähköautojen pienemmät huolto- ja kilometrikustannukset houkuttelevat ostajia kuitenkin myös hankintahinnaltaan huokeampien autojen parista.

Tesla Model 3 oli joulukuussa Euroopan kolmanneksi myydyin uusi auto. Se valittiin myös Kauppalehden Vuoden yritysautoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja