TM: Teslat houkuttelevat erityisesti yhdellä tietyllä saksalaisautolla ajavia suomalaisia – "Tämä vahvistaa sen, että..."

3:26
Tesla Model 3 nähtiin Suomessa ensimmäisen kerran marraskuussa 2018.

Tekniikan Maailman Teslalta saamien tietojen mukaan Suomessa ja Euroopassa Tesla Model 3:n ostajan aiempi auto on useimmiten Volkswagen Golf.

Viime vuonna hieman alle 700 kappaletta rekisteröity Tesla Model 3 on otsikoihin nousseista ongelmistaan huolimatta maamme suosituin sähköauto

Tesla paljasti Tekniikan Maailmalle, että yleisin auto, josta siirrytään Model 3:een on Volkswagen Golf. Seuraavaksi yleisimmät vaihtoautot ovat BMW:n 3-sarja sekä Audin A3.

Teslan mukaan 20 yleisimmästä vaihdokista yhdeksän on Model 3:a pienempiä autoja. Model 3 lukeutuu D-segmenttiin eli niin sanottuun ylempään keskiluokkaan.

– Tämä vahvistaa sen, että auton ostajat ovat alkaneet kiinnittää huomiota auton omistamisen kokonaiskustannuksiin pelkän hintalapun sijaan, Teslan edustaja kertoi Tekniikan Maailmalle.

Tesla Model 3:n saa Suomessa halvimmillaan reilulla 50 000 eurolla. Sähköautojen pienemmät huolto- ja kilometrikustannukset houkuttelevat ostajia kuitenkin myös hankintahinnaltaan huokeampien autojen parista.

Tesla Model 3 oli joulukuussa Euroopan kolmanneksi myydyin uusi auto. Se valittiin myös Kauppalehden Vuoden yritysautoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja