Tinder-huijari joutui itse vedätetyksi – maksoi yli 6000 euroa Instagram-statuksesta

Näin Tinder-huijari vedätti lukuisia naisia samaan aikaan:"Tekijä tasan tarkkaan tiesi, mitä teki" 2:01
Näin Tinder-huijari vedätti lukuisia naisia samaan aikaan: "Tekijä tasan tiesi, mitä teki"

Tinder-huijari joutui itse vedätetyksen kohteeksi.

Suoratoistopalvelu Netflixin tuore dokumentti Tinder Swindler kertoo israelilaisen Simon Levievin, oikealta nimeltään Shimon Yehuda Hayutin, naisiin kohdistuneista huijauksista.

Mies sai petoksista lopulta kolmen vuoden vankeustuomion Suomessa. Uutuusdokumentissa suomalaisuhrit nousevat esille MTV Uutisten rikostoimittaja Jarkko Sipilän kirjoittaman artikkelin kautta.

Hänet palautettiin takaisin Israeliin, josta hän oli aiemmin paennut rikoksen tehtyään.

– Hänestä oli Israelissa haku päällä. Hän päätyi Israeliin ja istui siellä ilmeisesti lyhyen tuomion. Sen jälkeen hän palasi Eurooppaan.

Uuden tiedon mukaan Hayut joutui myös itse huijauksen kohteeksi, sillä hänen kerrotaan maksaneen tuntemattomalle naiselle yli 6 000 dollaria saadakseen vahvistusta merkkaavan sinisen symbolin Instagram-profiiliinsa. Nainen oli väittänyt, että hänen miehensä työskentelee Facebookia hallinnoivassa Meta-yhtiössä, joka voisi myöntää Hayutille ja hänen tyttöystävälleen kyseisen merkin. 

Hayut oli suostunut puhumaan naisen miehen kanssa Facetime-videolla, jonka aikaan väitetysti Meta-yhtiössä työskennellyt mies oli keskellä kiireistä toimistoa. Mies sanoi, että ainoa tapa vahvistaa Hayutin oikea profiili ja saada muut väärennetyt tilit poistettua olisi maksaa 6 664 dollaria kahdessa erillisessä maksussa PayPalin kautta miehelle ja hänen tyttöystävälleen.

Maksun välitettyään Hayut alkoi epäillä tapauksen aitoutta ja otti yhteyttä Metaan saadakseen varmistuksen pariskunnan aitoudesta. Yhtiöstä kuitenkin kerrottiin, ettei Meta koskaan veloita Instagram-varmistuksista. Tämän jälkeen pariskunta oli kuitenkin jo kadonnut ja poistanut sosiaalisen median tilinsä kaikilta alustoilta.

Hayutin huijas tuli ilmi hiljattain, kun israelilainen Levievin perhe ryhtyi oikeustoimiin Hayutia vastaan, koska hän esiintyi Leviev-sukunimellä huijauksiensa aikana. Oikeudenkäynnin mukaan Hayut esitti valheellisia väitteitä olevansa Lev Levievin poika, jonka vuoksi hän oli saanut lukuisia etuja ja teeskennellensä olevansa rikas perillinen.

Lähde: Complex

Lue myös:

    Uusimmat