Timothy kyllästyi talveen ja kaivoi esiin jotain lumilapiota järeämpää – vaikka lumi ärsyttää, kaikkia keinoja ei kannata kokeilla

Markku hyppäsi aura-autonsa rattiin kello 01.45 – tältä Valtteri-myrsky näytti lumiauran takaa 2:56
KATSO MYÖS: Markku hyppäsi aura-autonsa rattiin kello 01.45 – tältä Valtteri-myrsky näytti lumiauran takaa!

Lunta on jo riesaksi asti, ja lumityöt alkavat maistua puulta. Moni haluaisikin jo eroon kinoksista, mutta liekinheittimellä hommaan ei kenties kannata lähteä...

Muistatko vielä Timothy Browningin? Mies nousi nettihitiksi kitattuaan olutta samalla, kun siivoaa pihatieltään lumia liekinheittimellä. Astetta rennomaan asuun pukeutuneesta miehestä 2021 kuvattu video nousi pian hitiksi

Reutersille mies kertoi, että ajatteli siivousoperaationsa yksinkertaisesti olevan "hauska videoidea". Liekinheittimen käyttöä lumen puhdistamiseen ei kuitenkaan voine suositella.

Juttu jatkuu videon alla.

Lumi aiheuttaa monen moisia ongelmia, mutta voi ruokkia myös luovuutta! Listasimme viime vuosien omituisimmat ja mielenkiintoisimmat lumikikat ja -neuvot.

Kannattaako lunta syödä?

Moni on lapsena maistanut lunta, ja nyt ulkosalla riittäisi kinoksia ahmittavaksi saakka. ”Älä syö keltaista lunta” on monille suomalaisille jo lapsuudesta tuttu neuvo. Amerikkalaiset ilmeisesti tarvitsevat hieman lisäohjeistusta, sillä Inverse-nettisivu julkaisi 2017 ohjeet lumen turvalliseen syömiseen.

Samana vuonna amerikkalaisen ruokasivuston Emily Johnson paljastaa, miten lumesta voi valmistaa helposti jäätelöä. Kysymys kuuluukin, haluaako kukaan oikeasti valmistaa lumesta jäätelöä?

Lumikokkausta on tosin rapakon takana ehdotettu ennenkin, sillä Fox News julkaisi jo 2016 kokkausohjeita lumelle. Kinoksia neuvottiin käyttämään esimerkiksi toffeessa ja osana pannukakkutaikinaa. Suomalaisasiantuntijatkin ovat jakaneet mielipiteensä lumen syömisestä. Soppakauhat kannattaa ripustaa naulaan, sillä ainakaan kaupungissa lumen nautiskelua ei voi suositella

Yhdysvaltalainen meteorologi puolestaan varoitteli 2021, että katon räystäällä roikkuvien jääpuikkojen syöminen on terveysriski, sillä ne voivat sisältää suorastaan oksettavia asioita! Lumen ja jään syöminen kannattaakin kenties jättää kokonaan väliin...

Ryhdy luovaksi lumen kanssa

Jos piha joka tapauksessa on hangen hautaama, kenties luovuuden voisi päästää kukkimaan. Tämä japanilaisnainen rakentaa koiralleen joka vuosi oman iglun! 

Lumentulo innoitti tuhmuuksiin Saksassa 2017, kun kaupunkiin ilmaantui  yllättäen 2,5-metrinen lumipenis. Samanlainen teos tosin on nähty myös Kirkkonummella 2021.

Perinteistä lumenluontiakin voi helpottaa

Jos haluat kuitenkin lumesta eroon perinteisin menetelmin, nämä niksit voivat auttaa: kokeile esimerkiksi hieroa kynttilää lumikolaan.

Haasteiden edessä voi aina ryhtyä innovatiiviseksi. Tapio kehitti lumihommien avuksi nerokkaan lumiauran, joka sopii autoon kuin autoon!  Ainutlaatuinen tieaura ei vaadi käyttäjältään taikatemppuja. 

Juttu jatkuu videon alla.

Ainutlaatuinen tieaura sopii lähes mihin tahansa autoon 1:19
Keksijä Tapio Viitajylhän kehittämä Mökkiaura on käytännössä mihin tahansa autoon kiinnitettävä tieaura.

Suosi luovia tapoja liikkua 

Suomalaisille talvi toki on tuttu juttu. MTV jalkautui taannoin Valtteri-myrskyn lumikinosten keskelle seuraamaan, miten Helsingissäkin suunnattiin suksilla kauppaan. Siinä eivät kinokset haittaa.

Autoilijoita talvi sen sijaan saattaa kiusata. Mikä onkaan oikea tapa puhdistaa auto lumesta?

Entä miten toimia, jos menopeli jumahtaa kinoksiin? Älä ainakaan luota nettikikkoihin! Nappaa ammattilaisen vinkit. Juttu jatkuu videon alla.

Kuinka saada lumeen juuttunut auto irti oikein ja turvallisesti? 4:40
Kuinka saada lumeen juuttunut auto irti oikein ja turvallisesti?

Kenties paras ajatus onkin vain yrittää nauttia talven tuiskusta – kevät saapuu joka tapauksessa pian.Joitain vuosia sitten lumi sai esimerkiksi tämän postimiehen innostumaan ja osoittamaan, että postiautollakin voi pyöritellä komeita donitseja!

Pulkkamäessäkään varsinaisen pulkan puuttuminen ei haittaa, sillä myös muovipussia voi käyttää liukumiseen.

Pulkka, hedelmäpussi, kola vai liukuri –  mikä on nopein laskuväline? Testasimme:

Voittavatko uudet kulkupelit vanhat mäenlaskussa? Petteri testaa laskuvälineitä 3:22

Lue myös:

    Uusimmat