Mainos

Timonen piti mykkäkoulua Finnairista

Valtion omistajapolitiikan ykkösvirkamies Pekka Timonen oli tänään eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana ja esiintyi poikkeuksellisen niukkasanaisesti.

– Valiokunta on erittäin tietoinen, että olen Finnairia koskevissa asioissa esteellinen ja hallituksen jäsenenä salassapito velvoittaa minua, Timonen sanoo.

Timonen puolusteli lakipykälillä sitä, että hän ei Finnairin hallituksen jäsenenä voinut aikoinaan kertoa sitouttamisbonuksista valtio-omistajalle, eikä edes johtajien mahdollisesta joukkopaosta.

– Laki kieltää kertomasta edes enemmistöomistajalle tietoja, jota ei ole annettu muille omistajille. Vain hallituksen puheenjohtaja voi tästä poiketa, Timonen sanoi.

Timosen mukaan virkamiehiä ei enää jatkossa nimitetä pörssiyhtiöiden hallituksiin. Finanssineuvos Markku Tapio on ehdolla Neste Oilin hallitukseen.

– Meillä ei tietääkseni tänä vuonna ole aihetta muuttaa tätä, mutta ensi vuonna ei tulla enää asettamaan virkamiestä ehdolle pörssiyhtiöiden hallituksiin, Timonen sanoo.

Muutama kansanedustaja on vaatinut Finnair-kohun keskellä jopa Pekka Timosen eroa. Timonen arvioi, että hänellä on erinomaiset työsuhteet esimieheensä, ministeri Heidi Hautalaan (vihr).

– Aion jatkaa virassani, Timonen vastaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.