Timo Tolkki: Bändikaverien kirje oli isku vyön alle

Timo Tolkki kertoi Viihdeuutisille oman versionsa Stratovariuksen tilanteesta sen jälkeen, kun hänen entiset bändikaverinsa olivat julkaisseet tulikivenkatkuisen kirjeen. Tolkin entisten soittokumppaneiden kirjeessä Tolkkia syytettiin muun muassa ahneudesta ja selkäänpuukottamisesta.

– Kirje oli isku vyön alle. En koe olevani ahne, olemme aina jakaneet kaiken viiteen osaan, Tolkki muistutti Viihdeuutisten haastattelussa.

Tolkin mukaan hän omistaa kaikki oikeudet Stratovarius-nimeen. Jens Johansson, Timo Kotipelto, Jörg Michael ja Lauri Porra kuitenkin ilmoittavat kirjeen allekirjoituksessa olevansa Stratovariuksen nykyiset jäsenet.

– Aion antaa luvan nimen käyttöön. Jos kaverit oikeasti kelaavat, että Stratovarius voi jatkaa ilman minua, Tolkki lupasi.

– Fakta on kuitenkin se, että minä hajotin Stratovariuksen lokakuussa 2007, Tolkki sanoi.

Hänellä on selvä selitys sille, miten hän saattoi hajottaa bändin, vaikkeivät muut bändin jäsenet sitä halunneetkaan.

– Koska se on minun bändini. Olen kirjoittanut 99 prosenttia biiseistä ja sanoista. En myöskään halunnut antaa kenkää Kotipellolla tai Jörgille, koska se olisi ollut väärin.

"Minäkin joudun maksamaan tappioita"

Kotipelto, Johansson, Michael ja Porra sanovat kirjeessään, että Tolkki on aiheuttanut heille liki 350 000 dollarin tappiot. Tolkin mielestä miehet ovat unohtaneet asiassa yhden tärkeän pointin.

– Kirjeessä ei ilmoiteta sitä, että kulut lankeavat myös minun harteilleni. Olen yksi siitä nelikosta, joka tuon summan joutuu maksamaan.

– Yksi asia on muuten se, että Lauri Porra ei ole koskaan ollut bändin jäsen levytyssopimuksia tehtäessä, Tolkki kertoi.

Kitaristi meni pitkäksi aikaa hiljaiseksi, kun häntä pyytää lähettämään terveisiä vanhoille bändikavereilleen.

– En oikein osaa sanoa tuohon mitään… Tunnen niin suurta surua tuosta kirjeestä. En aio lähteä tuollaiselle aggressiiviselle linjalle.

– Olen tehnyt 22 vuotta biisejä rauhasta ja rakkaudesta. Silti saan koko ajan paskaa niskaan. Minä en ymmärrä sitä yhtälöä, Tolkki sanoi lopuksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat