Timo Tolkki ajoi Stratovarius-muusikot ahdinkoon

Stratovariuksen entinen pomo Timo Tolkki on ajanut bändin muut jäsenet taloudelliseen ahdinkoon. Yhtyeen jäsenet syyttävät avoimessa kirjeessään Tolkkia ahneudesta, tunteettomuudesta sekä juonittelusta.

Soundin nettisivuilla julkaistussa kirjeessä kerrotaan, että Tolkki on aiheuttanut Stratovariuksen soittajille liki 350 000 dollarin tappiot.

Kirjeen mukaan Stratovariuksen levy-yhtiö ajautui taloudellisiin vaikeuksiin vuonna 2005.

– Tämä pakotti meidät aloittamaan oikeustoimet vuoden 2007 alussa, kirjeessä sanotaan. Kirjeen ovat allekirjoittaneet Jens Johansson, Timo Kotipelto, Jörg Michael ja Lauri Porra.

Miehet saivat kirjeen mukaan sovittua riidat levy-yhtiön kanssa, kunnes Tolkki ilmaantui taas kuvioihin tänä vuonna – ilmoitettuaan ensin viime syksynä olevansa täysin haluton jatkamaan Stratovariuksessa.

– Kuluvana vuonna Sanctuary (Stratovariuksen levy-yhtiö) vihdoin ilmoitti halustaan sopia asiat, mutta Timon lausunto yksin pilasi suunnitelman. Tämän seurauksena harteillemme lankesi 54 000:n dollarin velka. Kokonaistappiot nousevat noin 346 000:teen dollariin, kirjeessä paljastetaan.

– Hänen tekonsa oli itsekäs, typerä ja enemmän kuin suuri pettymys, koska me kaikki olimme keskenämme taloudellisesti samassa jamassa vielä vuonna 2004, Stratovarius-muusikot tilittävät.

Kirjeen lopussa soittajat purkavat tuntemuksensa ja kertovat kiertelemättä, mitä mieltä he ovat Tolkista:

–Kyse on paatuneesta narsistista, joka menee konkurssiin ja puukottaa selkään niitä ystäviään, jotka ovat pelastaneet hänet muutamaa vuotta aiemmin.

Vaikka Stratovariuksen tarina vaikuttaa tässä vaiheessa olevan erittäin lähellä loppuaan, eivät bändin nykyiset jäsenet heitä kirvestä kaivoon. He päinvastoin valavat kirjeessä faneihinsa uskoa:

– Täten haluamme tehdä selväksi, että olemme täysissä sielun ja ruumiin voimissa ja aiomme jatkaa musiikin tekemistä yhdessä – koska välitämme toisistamme ja faneistamme. Suunnitelmamme ovat suuret, ja muutaman kuukauden kuluttua luvassa on hyvin kiinnostavia uutisia!

Lue Stratovariuksen jäsenten avoin kirje täältä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat