Tilavampi ja valoisampi koti ilman remonttia!

Tiesitkö, että huonekaluilla ja niin järjestyksellä vaikutat muun muassa tilan tuntuun ja valon määrään kodissasi? Näillä vinkeillä muutat kotisi helposti.

Tummien ja raskaiden kalusteiden siirtäminen pois ikkunan edestä päästää päivänvalon sisään paremmin ja raikastaa siten koko huoneen tunnelmaa. Jos kotisi tuntuu tunkkaiselta, kiinnitä huomiota sinua ympäröivään värimaailmaan: onko sohvasi tummanruskea ja verhosi mustat? Ei ihme, jos tila tuntuu raskaalta.

Valitse vain muutama huonekalu, jotta huoneeseen jää ilmaa. Valitse mielellään vaaleita sävyjä ja mausta niitä muutamilla tummemmilla yksityiskohdilla.

Moni sisustaa mielellään verhoilla, mutta etenkin kesällä näyttävät ikkunat ja kauniit näkymät voi jättää paljaaksi.

Ahtaat huoneet?

Vai ovatko huoneesi ahtaita? Olisikohan tavaraa hieman liikaa? Kokeile ammattiraivaajan vinkkejä, jotka oikeasti toimivat!

Etenkin pieneen huoneeseen kannattaa laittaa vain muutama huonekalu, jotka ovat sitäkin jykevämpiä. Silloin huone ei tunnu tyhjältä, mutta kalusteiden väliin jää tilaa, joka antaa tilavamman vaikutelman.

Pienessä huoneessa on jälleen kerran kiinnitettävä huomiota myös värimaailmaan: vaaleat seinät ja muut pinnat avartavat tilaa, kun taas tummat pienentävät. Suuri huone sen sijaan kaipaa seurakseen massiivisia huonekaluja, sillä pienet kalustevalinnat ovat avarassa tilassa kuin suoraan nukkekodista.

Tumma rytmittää mukavasti vaalea, joten pienet yksityiskohdat esimerkiksi kalusteissa tuovat pientä lisämaustetta ja viihtyisyyttä tilaan. Kokeile vaikkapa tällä hetkellä hyvin suosittua musta-valkoista sisustusta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja