Mainos

Tietotekniikkaa ikääntyneille

Ikääntyneille on koottu internetiin monipuolinen tietotekniikan opetuspaketti. Ikäihmisten atk-yhdistys Enter ry:n tekemän opetusmateriaalin avulla ikäihminen voi opiskella tietokoneen käyttöä itsenäisesti tai vertaiskouluttajan avulla.

Oppimateriaalin avulla Enter haluaa edistää ikääntyvien sopeutumista tietoyhteiskuntaan. Paketissa neuvotaan senioreiden yleisimmin käyttämien ohjelmien käyttöä. Sivuilla voi tutustua esimerkiksi tekstinkäsittelyn, internetin ja sähköpostin saloihin. Lisäksi kerrotaan perusasioita tietokoneesta ja sen hankinnasta. Tarjolla on myös atk-sanaston opetusta.

Atk-yhdistys Enter muistuttaa, että monilla ikääntyvillä on yhä ennakkoluuloja tietokoneesta ja omasta oppimiskyvystään. Opetuspaketin tekijät haluavat osoittaa, että vanhemmat ihmiset oppivat käyttämään tietokonetta kuten muitakin laitteita. Opetusmateriaali on tuotettu Vanhustyön keskusliitto ry:n tuella. Rahoitukseen ovat osallistuneet Opetusministeriön tietoyhteiskunta kaikille -hanke sekä Lions Clubin punainen sulka -keräys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.