Tiesitkö: Nämä oudot esineet ihmiskunta on lähettänyt avaruuteen

Ihminen on onnistunut käymään Kuussa, mutta millaisia asioita olemme itsemme lisäksi lähettäneet avaruuteen?

Tiesitkö, että Kuusta löytyy perhepotretti ja alumiininen ihmispatsas? Lue, mitä muuta olemme lähettäneet avaruuteen!

Voyagerin kultalevy

Vuonna 1977 Voyager-luotaimen matkaan lähti kultainen levy, jolta löytyy muun muassa 116 kuvaa, maapallon luonnon ääniä, tervehdyksiä 55 eri kielellä ja printattu viesti Yhdysvaltain silloiselta presidentiltä JimmyCarterilta.

Golfia kuussa

Ennen kuin Apollo 14 -alus lähti Kuusta helmikuussa 1971,¨lennon komentaja AlanShepard löi kaksi golfpalloa Kuuhun.

Kaatunut astronautti

The Fallen Astronaut, suomeksi Kaatunut astronautti, on pieni alumiinibeistos, joka jätettiin Kuuhun Apollo 15 -lennon yhteydessä vuonna 1971.

Patsas on muistomerkki kuolleille astronauteille ja kosmonauteille, ja sen vieressä onkin plakaatti, josta löytyvät kahdeksan menehtyneen amerikkalaisen ja kuuden menehtyneen neuvostoliittolaisen nimet.

Kolme muistomerkkiin nimensä saaneista kuoli Apollo 1:n tulipalossa. Viisi menehtyi ilmailuonnettomuudessa ja yksi astronautti auto-onnettomuudessa.

Postikortteja avaruudesta

Apollo 15 -aluksen mukana avaruuteen matkasi 385 postikorttia. Ne myytiin myöhemmin. Osassa oli Apollo 15:n miehistön nimikirjoituksia.

Kuun perhepotretti

Apollo 16 -aluksen pilotti CharlesDuke jätti Kuuhun kuvan perheestään vuonna 1972.

Luken valomiekka

Luke Skywalkerin Star Wars Episode VI: Jedin paluu -elokuvassa käyttämä valomiekka oli mukana Discovery-sukkulassa vuonna 2007. Kun miekkaa kuljetettiin sukkulaan, sitä olivat Houstonissa vastassa muun muassa Stormtrooperit ja R2-D2.

Legomies

Vuonna 2013 kaksi kanadalaista teinipoikaa lähetti Lego-ukkelin avaruuteen heliumpallon avulla. Pallo kohosi yli 24 kilometrin korkeuteen, ja sen matka kuvattiin neljällä vanhalla digikameralla. Ukolla oli kädessään Kanadan lippu.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde: Io9.com, Wikipedia

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja