Tiesitkö, että kuningatar Elisabet aloitti korvakoruvillityksen?

60 vuotta vallassa olleen kuningatar Elisabetin timanttijuhlavuosi huipentuu viikonloppuna koko Lontoon sekoittaviin juhlallisuuksiin. Tiesitkö, että juuri tämä arvovaltainen hattupää on aloittanut aikoinaan 1950-luvulla korvakoruvillityksen? Lue, millaisia koruja kuningatar saa ripustaa ylleen.

Yhdistyneen kuningaskunnan monarkki, Elisabet II, kruunattiin 1950-luvulla kuningattareksi. Aikaisemmin kuninkaallisen naisen ei ollut missään nimessä hyväksyttyä käyttää korvakoruja, mutta asemansa vuoksi kruunajaisrituaalissa kuningattaren korviin ripustettiin jalokivikorvakorut, joiden kantaminen on satoja vuosia kestänyt perinne.

Televisioitujen kruunajaisten myötä naiset ympäri maailmaa alkoivat jäljitellä kuningattaren tyyliä ja lävistivät korvansa. Korvakoruista tuli Elisabetin myötä hyväksytty koristautumistapa, ja nykyaikana erikoisempaa onkin, jos nainen ei ole reittänyt korviansa.

Kuvateksti (vas.): Monarkki kuningatar Elisabet päässään yksi Iso-Britannian regaaleista, eli kruunun jalokivistä, brittiläisen imperiumin valtion kruunu (toukokuussa 2012).

Kuvateksti (oik.): Kruunajaisten ja merkittävien tapahtumien ulkopuolella Elisabet nähdään miltei aina suosimissaan helmissä ja rintakorussa (toukokuussa 2012).

Kuvateksti: Kuningatar Elisabet II hääpäivänään vierellään puolisonsa prinssi Philip. Helmet ovat kuningattaren tyylin kulmakiviä.


Kuningatar Elisabetilla on käytössään kruunajaisissa ja arvokkaissa tapahtumissa käyttämiensä kruunun jalokiviin lukeutuvien kruunujen, valtikoiden, valtakunnanomenoiden, sormusten ja esimerkiksi rannekorujen lisäksi myös oma henkilökohtainen arvokoruvarastonsa, josta hän voi valita ylleen historiallisia ja näyttäviä korva-, kaula- tai rintakoruja.

Kuvateksti: Kuningatar Victorian pieni timanttikruunu vuodelta 1870. Tätä kruunua käytetään imperiumin valtion kruunun sijaan.

Kuvateksti (vas.): Kuningatar Elisabet on perinyt säännöllisesti käyttämänsä riipuksen, joka muodostuu Cullinan III ja IV -timanteista. Cullinan on suurin koskaan löydetty timantti, josta on lohkottu useita paloja.

Kuvateksti (oik.): Elisabetin edeltäjän kuningatar Maryn Delhi Durbar -riipus, jossa kimmeltää timantteja ja smaragdeja. Koru valmistettiin aikoinaan Intiassa 1911 pidettyihin kruunajaisiin.AVA

Kuvat: Getty Images

Lähteet:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja