Mainos

Tiede paljastaa totuuden: Tästä syystä miehesi ei koskaan myönnä olevansa väärässä

Jos miehesi ei koskaan suostu myöntämään virhettään, asiasta voidaan syyttää mieshormonia, väittää tuore tutkimus. 

Mikä voisikaan olla turhauttavampaa kuin se, että riitatilanteessa tiedät olevasi oikeassa ja miehesi väärässä, mutta hän ei suostu myöntämään sitä. Ei siinäkään tilanteessa, että pystyisit todistamaan hänen väittämänsä vääräksi.

Vaikka tilanne tuntuisi sinusta kuinka turhauttavalta tahansa, tutkimuksen mukaan miehiä tulisi ymmärtää, sillä he eivät voi tälle käyttäytymismallilleen mitään.

Lontoolaisen yliopiston tutkimuksen mukaan korkean testosteronitason omaavilla miehillä on taipumusta ajatella, että he ovat kaikissa asioissa oikeassa, vaikka näin ei todellisuudessa olisikaan. Matalamman testosteronitason omaavilla henkilöillä, kuten naisilla, ei havaittu samanlaisia ajatusmalleja. 

– Testosteroni voi joko estää sinua henkisesti tarkistuttamasta väitettäsi tai lisätä intuitiivista tunnetta siitä, että olet ehdottomasti oikeassa, professori Colin Camerer kertoo.

Testosteroni lisää impulsiivisuutta

Tutkimuksessa testattiin myös mieshormonin vaikutusta matemaattisten ongelmien ratkaisuun. Henkilöt, joille oli annettu lisäannos mieshormonia, vastasivat annettuihin kysymyksiin useammin väärin verrattuna henkilöihin, jotka eivät olleet hormonia saaneet.

Tutkijoiden mukaan mieshormonia saaneet vastasivat kysymyksiin todella nopeasti ja osoittivat suuttumusta, kun heille kerrottiin vastauksen olleen väärin. Camererin mukaan tämä ilmiö johtuu ilmeisesti siitä, että testosteroni lisää itseluottamusta.

– Jos olet itsevarmempi, tunnet olevasi oikeassa, eikä sinulta löydy tarpeeksi itsekritiikkiä virheiden korjaamiseen, tutkija selittää.

Lähde: Caltech

***

3:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.